Sushi Uramaki
Acest Sushi Uramaki sau California,are in principiu acelas mod de pregatire,doar ca ruloul are orezul in exterior apoi foaia Nori
INGREDIENTE:1cana cu orez special pentru sushi,50ml otet de orez,1lingurita de zahar,sare,300g somon proaspat,1avocado,1castravete,cateva batoane de surimi,foi Nori,2-3linguri de mix seminte de susan
Mai avem nevoie de plansa de bambus si folie alimentara
Pentru sos:pasta wassabi,sos de soia dulce sau sarat si ghimbir murat
Se pune orezul la fiert cu 2-3cani cu apa.otet de orez,sare si zahar sau daca ati cumparat orez special pentru sushi,urmati instructiunile de pe pachet
Somonul,avocado curatat,castravetele de asemenea curatat de coaja si seminte,se taie suvite si se lasa deoparte iar batoanele de surimi taiate in doua pe lungime
Se imbraca plansa de bambus cu folie alimentara,se umezeste,se presara semintele de susan,se pune orez si se preseaza cu palmele ude,deasupra se pune foaia Nori,se umezeste si ea,se pune orez lasand o portiune libera in partea de sus,apoi se pune somon,avocado,castravete si surimi
Se incepe rularea,e putin mai greu aici dar cu atentie merge,folosindu-va de suportul de bambus,la inceput cat sa acopere umplutura,se preseaza bine ruloul sa se fixeze,se umezeste partea ramasa libera pentru a se lipi mai bine,apoi se ruleaza pana la capat;se lasa ruloul la frigider pana sunt gata toate
La servire se taie ruloul cu un cutit foarte ascutit si umed mereu in doua apoi cele doua rulouri in alte doua si le punem pe platou;intr-un bol facem sosul cu pasta wassabi si sos de soia iar in alt bol punem ghimbirul murat.
INGREDIENTE:1cana cu orez special pentru sushi,50ml otet de orez,1lingurita de zahar,sare,300g somon proaspat,1avocado,1castravete,cateva batoane de surimi,foi Nori,2-3linguri de mix seminte de susan
Mai avem nevoie de plansa de bambus si folie alimentara
Pentru sos:pasta wassabi,sos de soia dulce sau sarat si ghimbir murat
Se pune orezul la fiert cu 2-3cani cu apa.otet de orez,sare si zahar sau daca ati cumparat orez special pentru sushi,urmati instructiunile de pe pachet
Somonul,avocado curatat,castravetele de asemenea curatat de coaja si seminte,se taie suvite si se lasa deoparte iar batoanele de surimi taiate in doua pe lungime
Se imbraca plansa de bambus cu folie alimentara,se umezeste,se presara semintele de susan,se pune orez si se preseaza cu palmele ude,deasupra se pune foaia Nori,se umezeste si ea,se pune orez lasand o portiune libera in partea de sus,apoi se pune somon,avocado,castravete si surimi
Se incepe rularea,e putin mai greu aici dar cu atentie merge,folosindu-va de suportul de bambus,la inceput cat sa acopere umplutura,se preseaza bine ruloul sa se fixeze,se umezeste partea ramasa libera pentru a se lipi mai bine,apoi se ruleaza pana la capat;se lasa ruloul la frigider pana sunt gata toate
La servire se taie ruloul cu un cutit foarte ascutit si umed mereu in doua apoi cele doua rulouri in alte doua si le punem pe platou;intr-un bol facem sosul cu pasta wassabi si sos de soia iar in alt bol punem ghimbirul murat.
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!