Panna cotta cu rodie

Eu de felul meu nu mananc dulciuri;imi place sa le fac pentru familie,copii,nepoti,prieteni,mai putin eu,insa acest desert face parte din preferatele mele!!!
Am cumparat rodii si am crezut ca fac ceva deosebit dar m-am inselat,nu m-am gandit ca sucul de rodie nu e atat de puternic colorat sa ramana si in panna,mai ales ca am luat rodii albe pentru ca sunt dulci;rodiile rosii sunt acrisoare.Pana la urma gustul conteaza chiar daca sunt obsedata dupa aspectul din farfurie,se intampla sa mai dau gresh!!!
Am facut cateva si cu caramel de rom si citrice care au fost mai aromate!!
INGREDIENTE:400ml smantana lichida,200ml lapte dulce,4foi de gelatina,50g zahar pudra,1pastaie de vanilie,2rodii,2linguri zahar tos,caramel de rom si citrice
Sucul de la semintele de rodie (se opresc cateva pentru decor),se pune intr-un vas mic pe foc impreuna cu 1lingura de zahar tos si se lasa la foc mic pana se ingroasa
Intr-un vas tot pe foc mic se pune smantana,laptele,siropul de rodie(se opreste 1lingura pentru ornat) si semintele de la pastaia de vanilie
dupa ce s-a topit zaharul se adauga gelatina care s-a hidratat 5min.in apa rece,se amesteca bine pentru omogenizare apoi se da deoparte;in cupe se pune cate 1lingurita de caramel,se toarna panna fierbinte,apoi se lasa la frigider cateva ore bune(eu le-am lasat pana a doua zi pentru ca am fost plecati si nimeni nu avea chef de mancat nimic)
in doua cupe nu se pune caramel pentru ca rasturnata,se pune deasupra putin sirop si se orneaza cu semintele oprite.






0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme