Guguluf cu albusuri

Cu aceasta reteta particip la Provocarea de weekend lansata in 2013 de Stefania Anastasiu
Mie personal imi plac mult aceste provocari;e ocazia de a vizita si alte bloguri necunoscute pana acum,de a afla si alte retete pe langa cele personale si de ce nu,de a afla si alte informatii
In aceasta luna gazda este sora mea asa cum imi place s-o alint,buna,harnica,omul deosebit Sidonia Toncean
Daca nu ati aflat inca de aceasta persoana cu al ei blog la fel de minunat,inca nu este tarziu pentru ca ve-ti gasi acolo tot ce vreti si tot ce poftiti!!
Am ales sa pregatesc acest Guguluf pentru ca aveam la congelator 2orcane cu albusuri de la sarbatori si mi-au prins bine;mi-a iesit super bun iar daca nu-l uitam putin mai mult in cuptor,probabil ca era si mai bun!!!
Avem nevoie de:6albusuri,1pahar cu faina,1pahar cu zahar,1plic praf de copt cu sofran,zeama si coaja de la 1lamaie,esenta de migdale,2plicuri zahar vanilat,3linguri nuca de cocos,50g fructe confiate,eu am avut agrise
Se pun agrisele intr-un bol cu cateva picaturi de esenta de migdale si se amesteca;se bat bine albusurile cu zahar date putin,zeama de lamaie,la fel cate putin si coaja rasa;se adauga usor nuca de cocos,faina cu praful de copt si cernuta,
iar la sfarsit fructele si seamesteca usor cu telul

Se rastoarna compozitia in forma de guguluf unsa cu unt si tapetata cu faina apoi se lasa la cuptor 40min la foc mic fara sa se deschida usa in acest timp.

 Dupa ce s-a racit se rastoarna pe un platou se pudreaza cu zahar pudra,se taie si se serveste




3 comentarii:

  1. Arata minunat soro, tare fain ti-a iesit...
    Cat despre minunatele tale cuvinte....m-ai lasat fara grai ! Multzam fain, esti o scumpa !
    Apropo...sti ca am si eu muuuuulte albusuri ?
    Te tzuc cu drag soro si sa nu uiti sa-mi trimiti pe E-mail, pentru parada !!!!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Banner

Google+ Followers

Persoane interesate