Piftie combinata

La inceput am intentionat sa fac aceasta piftie doar din pui dar pentru siguranta,fara sa mai adaug gelatina,am cumparat si 4picioruse de porc;"adidasi"cum le mai alintam noi!! motiv pentru care am numit-o Piftie combinata
Ingrediente:4picioare de porc,1pui,legume pentru supa(ceapa.morcov,telina,pastarnac)1capatana de usturoi,1ardei iute,boabe de piper,oua fierte de prepelita.
Picioarele curatate,spalate se pun la fiert intr-o oala cu multa apa impreuna cu legumele,sare,boabe de piper si ardeiul iute;cand sunt aproape fierte,se adauga puiul,se completeaza oala cu apa,se acopera si se lasa la fiert cateva ore,pana cade carnea de pe oase;se strecoara totul,in supa se adauga usturoiul pisat
se amesteca bine apoi se mai strecoara o data prin tifon;grasimea se aduna cu proasoape de hartie,carnea se desprinde de pe oase si se pune intr-un vas,apoi se asambleaza piftia.
in formele in care vrem sa le facem,punem cate jumatate de ou de prepelita fiert,in jurul lui tocatura de albus sau morcov,punem 2linguri de zeama si dam la frigider 20min;
dupa ce s-a intarit,punem cubulete de carne,acoperim cu zeama,dam din nou la frigider
,dupa ce s-a intarit si aceasta,umplem formele cu zeama si le lasam deoparte pana se termina totul
Restul de carne si zeama ramasa,o punem in caserole cu capac,sa nu se imprastie mirosul de usturoi prin frigider
Se serveste piftia rasturnata pe farfurie
Anul de gratie 2017-Revelion!!





0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Banner

Google+ Followers

Persoane interesate