Sufleu de cozonac
Cu aceasta reteta particip la Provocarea Cutia Misterelor lansata in 2014 de o superba bloggerita,cu un blog mai mult decat interesant,apetisant si frumos aranjat.
Aceasta nu este alta decat Cerasela Badr El-Din
Imi plac mult aceste provocari pentru ca asa-mi "clatesc"si eu ochii prin alte bloguri,aflu noutati dar si retete mai deosebite decat am eu si tot pe aceeasi idee,poate-si "clatesc"ochii si la mine cineva ca prea am ramas in anonimat!!!
Tema pentru aceasta luna a fost Resturi de mancare sau dulciuri ramase,bineinteles in combinatie cu ce vrea fiecare gazda.
Eu am ales sa fac acest sufleu pentru ca m-am incadrat in ce se cere si vreau sa spun ca a iesit ceva de nedescris cu conditia sa se manance calda dar mie mi-a ramas una si a fost buna si rece.
AVEM NEVOIE DE:cateva felii de cozonac mai tare,eu am avut 4felii,1cana cu lapte,4oua,arome,1ceasca cu stafide,1ceasca cu pepite de ciocolata,coaja de portocala confiata
Cozonacul taiat cubulete sau rupt,se pune intr-un castron,se toarna peste el jumatate din cantitatea de lapte amestecat cu ouale batute,arome si un praf de sare;in situatia in care nu s-a inmuiat suficient se mai adauga putin din lapte;se adauga si coaja de portocala taiata cubulete mici
apoi se imparte compozitia in forme mici,se imparte de asemenea si laptele ramas,iar deasupra se presara stafidele si pepitele de ciocolata;
se lasa la cuptor 20-30min apoi se serveste imediat,direct din forme
Deasupra ce se vede,sunt bucatelele de ciocolata nu e nimic ars,sa stiti!!!
Aceasta nu este alta decat Cerasela Badr El-Din
Imi plac mult aceste provocari pentru ca asa-mi "clatesc"si eu ochii prin alte bloguri,aflu noutati dar si retete mai deosebite decat am eu si tot pe aceeasi idee,poate-si "clatesc"ochii si la mine cineva ca prea am ramas in anonimat!!!
Tema pentru aceasta luna a fost Resturi de mancare sau dulciuri ramase,bineinteles in combinatie cu ce vrea fiecare gazda.
Eu am ales sa fac acest sufleu pentru ca m-am incadrat in ce se cere si vreau sa spun ca a iesit ceva de nedescris cu conditia sa se manance calda dar mie mi-a ramas una si a fost buna si rece.
AVEM NEVOIE DE:cateva felii de cozonac mai tare,eu am avut 4felii,1cana cu lapte,4oua,arome,1ceasca cu stafide,1ceasca cu pepite de ciocolata,coaja de portocala confiata
Cozonacul taiat cubulete sau rupt,se pune intr-un castron,se toarna peste el jumatate din cantitatea de lapte amestecat cu ouale batute,arome si un praf de sare;in situatia in care nu s-a inmuiat suficient se mai adauga putin din lapte;se adauga si coaja de portocala taiata cubulete mici
apoi se imparte compozitia in forme mici,se imparte de asemenea si laptele ramas,iar deasupra se presara stafidele si pepitele de ciocolata;
se lasa la cuptor 20-30min apoi se serveste imediat,direct din forme
Deasupra ce se vede,sunt bucatelele de ciocolata nu e nimic ars,sa stiti!!!
Eu iubesc cozonacul, dar daca mai ramanea, dupa sarbatori, ma cam chinuiam sa-l mananc. Nu mi-a trecut niciodata prin cap sa-l transform. Multumesc pentru idee si pentru participarea la provocare.
RăspundețiȘtergere