Sufleu de cozonac

Cu aceasta reteta particip la Provocarea Cutia Misterelor lansata in 2014 de o superba bloggerita,cu un blog mai mult decat interesant,apetisant si frumos aranjat.
Aceasta nu este alta decat Cerasela Badr El-Din
Imi plac mult aceste provocari pentru ca asa-mi "clatesc"si eu ochii prin alte bloguri,aflu noutati dar si retete mai deosebite decat am eu si tot pe aceeasi idee,poate-si "clatesc"ochii si la mine cineva ca prea am ramas in anonimat!!!
Tema pentru aceasta luna a fost Resturi de mancare sau dulciuri ramase,bineinteles in combinatie cu ce vrea fiecare gazda.
Eu am ales sa fac acest sufleu pentru ca m-am incadrat in ce se cere si vreau sa spun ca a iesit ceva de nedescris cu conditia sa se manance calda dar mie mi-a ramas una si a fost buna si rece.
AVEM NEVOIE DE:cateva felii de cozonac mai tare,eu am avut 4felii,1cana cu lapte,4oua,arome,1ceasca cu stafide,1ceasca cu pepite de ciocolata,coaja de portocala confiata

Cozonacul taiat cubulete sau rupt,se pune intr-un castron,se toarna peste el jumatate din cantitatea de lapte amestecat cu ouale batute,arome si un praf de sare;in situatia in care nu s-a inmuiat suficient se mai adauga putin din lapte;se adauga si coaja de portocala taiata cubulete mici
 apoi se imparte compozitia in forme mici,se imparte de asemenea si laptele ramas,iar deasupra se presara stafidele si pepitele de ciocolata;
se lasa la cuptor 20-30min apoi se serveste imediat,direct din forme
Deasupra ce se vede,sunt bucatelele de ciocolata nu e nimic ars,sa stiti!!!




Un comentariu:

  1. Eu iubesc cozonacul, dar daca mai ramanea, dupa sarbatori, ma cam chinuiam sa-l mananc. Nu mi-a trecut niciodata prin cap sa-l transform. Multumesc pentru idee si pentru participarea la provocare.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme