Bors de vita
Cu aceasta ciorba ma laud singura,pentru ca" mi-au murit laudatorii"sau nu intra aici sa citeasca!!!
Noi carne de vita mancam destul de rar(mai ales eu) dar astfel de ciorba as manca zilnic;este o ciorba cu influente lipovenesti,nu cunosc istoricul ei,important e ca mama doar in acest mod o prepara iar acum si eu;este o ciorba in care nu se simte mirosul de vita si de asemenea este o ciorba in care nu se pune verdeata multa doar putin leustean,pentru ca-i schimba gustul;merita incercat,PAROL!!!!!
AVEM NEVOIE DE:
1kg cap de piept de vita(vitel)
1ceapa
1morcov
1/2telina medie
1borcan rosii in bulion
1ardei gras
1ardei iute
2cartofi
2linguri bulion de ardei
1miez mic de varza verde(nu murata)
1l de bors,1lingura orez
CUM SE PROCEDEAZA
Pieptul de vita portionat,spalat,se pune in oala cu apa pe foc,cu 1lingura de sare(sarea pusa acum,are rolul de a scoate tot sangele dintre carne si oase,asa ciorba nu va fi inchisa la culoare,ceea ce mie nu-mi place),se lasa pe foc pana iese la suprafata spuma neagra si apa este la fel,se strecoara,apa se arunca,carnea se spala(nu aruncati oasele acum) si se pune din nou la foc cu apa rece si 1lingurita de zahar
Se lasa pe foc potrivit cu capac iar cand carnea este aproape fiarta,se adauga legumele tocate marunt sau rase,rosiile,pasta de ardei
dupa 15-20min sau mai mult,depinde de carne se adauga si cartofii taiati in sferturi,apoi varza;dupa ce sunt fierte,se adauga orezul,borsul fiert separat,se potriveste de gust,apoi se serveste cu ardei iute.
Suntem in anul de gratie 2018 si cam de mult nu am mai facut un asemenea bors,acum i-a venit randul!!
Noi carne de vita mancam destul de rar(mai ales eu) dar astfel de ciorba as manca zilnic;este o ciorba cu influente lipovenesti,nu cunosc istoricul ei,important e ca mama doar in acest mod o prepara iar acum si eu;este o ciorba in care nu se simte mirosul de vita si de asemenea este o ciorba in care nu se pune verdeata multa doar putin leustean,pentru ca-i schimba gustul;merita incercat,PAROL!!!!!
AVEM NEVOIE DE:
1kg cap de piept de vita(vitel)
1ceapa
1morcov
1/2telina medie
1borcan rosii in bulion
1ardei gras
1ardei iute
2cartofi
2linguri bulion de ardei
1miez mic de varza verde(nu murata)
1l de bors,1lingura orez
CUM SE PROCEDEAZA
Pieptul de vita portionat,spalat,se pune in oala cu apa pe foc,cu 1lingura de sare(sarea pusa acum,are rolul de a scoate tot sangele dintre carne si oase,asa ciorba nu va fi inchisa la culoare,ceea ce mie nu-mi place),se lasa pe foc pana iese la suprafata spuma neagra si apa este la fel,se strecoara,apa se arunca,carnea se spala(nu aruncati oasele acum) si se pune din nou la foc cu apa rece si 1lingurita de zahar
Se lasa pe foc potrivit cu capac iar cand carnea este aproape fiarta,se adauga legumele tocate marunt sau rase,rosiile,pasta de ardei
dupa 15-20min sau mai mult,depinde de carne se adauga si cartofii taiati in sferturi,apoi varza;dupa ce sunt fierte,se adauga orezul,borsul fiert separat,se potriveste de gust,apoi se serveste cu ardei iute.
Suntem in anul de gratie 2018 si cam de mult nu am mai facut un asemenea bors,acum i-a venit randul!!
Ce mult imi place ciorba de vita! Cu ardei iuteeee :)
RăspundețiȘtergereTe pup :*