Prajitura invizibila

I se spune asa pentru ca merele sunt taiate foarte fin cu feliatorul de legume si nu se vad aproape deloc in prajitura,de asemenea nici aluat mult nu are
Este o reteta frantuzeasca gasita pe un site italian si cum probabil stiti ca desertul traditional al francezilor este Clafoutis,aceasta este ceva intre Clafoutis si Flan tot frantuzesc,deci ca sa fiu bine inteleasa,prajitura daca are mai mult mere,interiorul este usor moale,nu-i ca un chec sau alta prajitura cu mere unde se gaseste aluat mai mult
V-am spus toate aceste informatii pentru ca aici pe blog am multe postari cu Flan si Clafoutis si stiu cum arata finalul,de aceea am facut comparatia

AVEM NEVOIE DE:
6mere mari
3oua
100g zahar
30g unt topit
130ml lapte
100g faina
1lingurita praf de copt
coaja rasa de lamaie
1/2lingurita scortisoara
un praf de sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Merele curatate de coaja,se taie cu feliatorul de legume deasupra unul bol cu apa rece si zeama de lamaie
Se bat ouale cu un praf de sare si zahar,dupa ce si-au dublat volumul de adauga untul,se mixeaza mai departe,se adauga laptele,faina cu praful de copt,aromele apoi merele
Pentru ca merele sa nu stea lipite si sa fie imbracate in aluat fiecare,nu este alta posibilitate decat sa se amestece cu mana
Se rastoarna apoi intr-o tava mica de 20cm diametru cu hartie de copt si la cuptor va sta 40min.

Dupa ce s-a racit putin se scoate pe un platou si se pudreaza cu zahar
Pentru cine are putere sa reziste pana se raceste bine,se taie si se pune pe farfurie dar va spun ca nu va rezista nimeni!


Sa va fie de folos!
  

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme