Tort cu crema de fistic
Am gasit in magazin plicuri cu budinca cu aroma de fistic;ei,nu am facut budinca pentru ca mi s-a parut prea banala reteta si am facut un tort iar rezultatul a fost unul delicios!!
AVEM NEVOIE DE:
BLAT:
6oua
200g faina
100g pudra de migdale
100g zahar
arome
50g unt
CREMA:
1plic budinca cu aroma de fistic Dr.Oetker
100g fistic
50g pepite de ciocolata
3foi de gelatina
2picaturi colorant alimentar verde
SIROP:
4linguri zahar
1ceasca cu apa
esenta de fistic
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pregateste o crema spumoasa si albicioasa din oua,zahar si un praf cu sare;dupa ce si-a triplat volumul se adauga aromele preferate,apoi faina,pudra de migdale amestecand usor cu miscari verticale iar la sfarsit untul topit.
Se rastoarna in forma de tort cu hartie de copt unsa si se lasa la cuptor 30min facand testul cu scobitoarea.
Pentru crema se pregateste budinca dupa instructiunile de pe plic,dupa ce s-a ingrosat se da vasul deoparte si se incorporeaza gelatina hidratata in apa rece 5min,se amesteca pana se topeste apoi se da la rece sa se intareasca putin;
Pentru sirop se pune apa cu zahar pe foc,dupa ce s-a topit se da vasul deoparte iar dupa ce s-a racit se adauga 1lingurita esenta de fistic
Blatul racit se taie pe orizontala in doua,se insiropeaza,se pune 1/4crema se pun din belsug pepite de ciocolata sau fulgi de ciocolata rasa,se acopera cu a doua jumatate insiropata,apoi se lasa la frigider 30min dupa care se imbraca in crema,se pune deasupra si pe margini fistic taiat cu cutitul si pepite de ciocolata
Se lasa din nou la frigider pana in momentul servirii sau mai mult
Sfatul meu:lasati tortul la frigider cateva ore,apoi il ornati.
AVEM NEVOIE DE:
BLAT:
6oua
200g faina
100g pudra de migdale
100g zahar
arome
50g unt
CREMA:
1plic budinca cu aroma de fistic Dr.Oetker
100g fistic
50g pepite de ciocolata
3foi de gelatina
2picaturi colorant alimentar verde
SIROP:
4linguri zahar
1ceasca cu apa
esenta de fistic
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pregateste o crema spumoasa si albicioasa din oua,zahar si un praf cu sare;dupa ce si-a triplat volumul se adauga aromele preferate,apoi faina,pudra de migdale amestecand usor cu miscari verticale iar la sfarsit untul topit.
Se rastoarna in forma de tort cu hartie de copt unsa si se lasa la cuptor 30min facand testul cu scobitoarea.
Pentru crema se pregateste budinca dupa instructiunile de pe plic,dupa ce s-a ingrosat se da vasul deoparte si se incorporeaza gelatina hidratata in apa rece 5min,se amesteca pana se topeste apoi se da la rece sa se intareasca putin;
Pentru sirop se pune apa cu zahar pe foc,dupa ce s-a topit se da vasul deoparte iar dupa ce s-a racit se adauga 1lingurita esenta de fistic
Blatul racit se taie pe orizontala in doua,se insiropeaza,se pune 1/4crema se pun din belsug pepite de ciocolata sau fulgi de ciocolata rasa,se acopera cu a doua jumatate insiropata,apoi se lasa la frigider 30min dupa care se imbraca in crema,se pune deasupra si pe margini fistic taiat cu cutitul si pepite de ciocolata
Se lasa din nou la frigider pana in momentul servirii sau mai mult
Sfatul meu:lasati tortul la frigider cateva ore,apoi il ornati.
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!