Bors de gasca
Am primit o gasca de la tara,aproape ca-i uitasem gustul pentru ca asa ceva mancam doar in tinerete cand mergeam la neamuri!!
AVEM NEVOIE DE:
tacamul de la gasca
1ceapa
1morcov
1dovlecel mic
1radacina de patrunjel
1tija de telina
1ardei iute
3linguri pasta de ardei
1cana suc de rosii
1lde bors
taitei de casa
sare,leustean
CUM SE PROCEDEAZA:
Tacamul portionat,spalat se pune in oala cu apa,putina sare si se lasa pe foc 10-15min;dupa ce a iesit deasupra spuma neagra si urata,se arunca apa,se spala tacamul si se pune din nou la fiert cu apa calda
Cand incepe sa clocoteasca,se adauga legumele curatate,spalate,taiate cubulete,radacinoasele date pe razatoarea cu ochiuri mari si 1lingurita cu sare
Dupa 20min se adauga pasta de ardei,sucul de rosii sau rosii pasate cine are si se mai lasa pe foc pana ce totul este fiert;in acest timp se pregatesc taiteiii dintr-un ou batut cu putina sare,1lingurita de ulei si faina,aluatul trebuie sa fie putin mai gros,altfel nu se fac taiteiii la masina;dupa ce sunt gata, se lasa pe masa sau pe o hartie pana in momentul cand sunt adaugati la bors.
Cand totul este fiert in oala,se adauga borsul fiert separat in alt vas,se potriveste de gust,se adauga leusteanul,si taiteiii;cand acestia au iesit la suprafata,semn ca au fiert,se opreste focul si optional se drege cu 1-2oua batute;(asa ceva se foloseste cand borsul nu are taitei,eu asa fac)
Se serveste imediat cu ardei iute! O nebunie!!
Un alt an,alta farfurie,aceeasi reteta
Mi-a venit sa rad cand am vazut,aici sunt trei farfurii cu bors facut in ani diferiti si culmea,de fiecare data farfuriile sunt aceleasi!!!!
AVEM NEVOIE DE:
tacamul de la gasca
1ceapa
1morcov
1dovlecel mic
1radacina de patrunjel
1tija de telina
1ardei iute
3linguri pasta de ardei
1cana suc de rosii
1lde bors
taitei de casa
sare,leustean
CUM SE PROCEDEAZA:
Tacamul portionat,spalat se pune in oala cu apa,putina sare si se lasa pe foc 10-15min;dupa ce a iesit deasupra spuma neagra si urata,se arunca apa,se spala tacamul si se pune din nou la fiert cu apa calda
Cand incepe sa clocoteasca,se adauga legumele curatate,spalate,taiate cubulete,radacinoasele date pe razatoarea cu ochiuri mari si 1lingurita cu sare
Dupa 20min se adauga pasta de ardei,sucul de rosii sau rosii pasate cine are si se mai lasa pe foc pana ce totul este fiert;in acest timp se pregatesc taiteiii dintr-un ou batut cu putina sare,1lingurita de ulei si faina,aluatul trebuie sa fie putin mai gros,altfel nu se fac taiteiii la masina;dupa ce sunt gata, se lasa pe masa sau pe o hartie pana in momentul cand sunt adaugati la bors.
Cand totul este fiert in oala,se adauga borsul fiert separat in alt vas,se potriveste de gust,se adauga leusteanul,si taiteiii;cand acestia au iesit la suprafata,semn ca au fiert,se opreste focul si optional se drege cu 1-2oua batute;(asa ceva se foloseste cand borsul nu are taitei,eu asa fac)
Se serveste imediat cu ardei iute! O nebunie!!
Un alt an,alta farfurie,aceeasi reteta
Mi-a venit sa rad cand am vazut,aici sunt trei farfurii cu bors facut in ani diferiti si culmea,de fiecare data farfuriile sunt aceleasi!!!!
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!