Pilaf cu ciuperci si urzici
Din urzicile si ciupercile pe care le-am avut,am facut un bors cu urzici si ciuperci si acest pilaf super bun!
Sunt atat de multumita(ca sa nu spun fericita,ca-i prea mult!),ca au aparut urzicile iar peste putin timp vor apare si restul verdeturilor, pentru ca ne plac foarte mult,dar mai ales pentru faptul ca sunt si foarte sanatoase.
AVEM NEVOIE DE:
250g ciuperci pleurotus
250g urzici
1ceapa
1ceasca cu orez
20ml ulei
2linguri pasta de ardei
sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Urzicile curatate,spalate in multe ape reci,se oparesc 3-4min,dupa care se scurg fara sa se arunce apa.
Se caleste in ulei ceapa tocata marunt,ciupercile taiate in fasii
iar dupa ce s-au inmuiat,se adauga 1lingurita cu sare,pasta de ardei si urzicile taiate
iar dupa cateva minute orezul,4cesti cu apa de la oparitul urzicilor si se da vasul la cuptor 20-30min
dupa ce a scazut si orezul este fiert,se mai potriveste de gust,apoi se serveste cu acritura de sezon.
Noi am scos ultimul pepene murat.
Sunt atat de multumita(ca sa nu spun fericita,ca-i prea mult!),ca au aparut urzicile iar peste putin timp vor apare si restul verdeturilor, pentru ca ne plac foarte mult,dar mai ales pentru faptul ca sunt si foarte sanatoase.
AVEM NEVOIE DE:
250g ciuperci pleurotus
250g urzici
1ceapa
1ceasca cu orez
20ml ulei
2linguri pasta de ardei
sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Urzicile curatate,spalate in multe ape reci,se oparesc 3-4min,dupa care se scurg fara sa se arunce apa.
Se caleste in ulei ceapa tocata marunt,ciupercile taiate in fasii
iar dupa ce s-au inmuiat,se adauga 1lingurita cu sare,pasta de ardei si urzicile taiate
iar dupa cateva minute orezul,4cesti cu apa de la oparitul urzicilor si se da vasul la cuptor 20-30min
dupa ce a scazut si orezul este fiert,se mai potriveste de gust,apoi se serveste cu acritura de sezon.
Noi am scos ultimul pepene murat.
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!