Amuse-bouche cu salata de icre si salata de vinete

Am pregatit aceste aperitive pentru masa de Florii;nu sunt spectaculoase dar am vrut sa fie ceva mai altfel decat o simpla felie de paine unsa cu salata de icre sau salata de vinete
Am facut salata de icre pentru ca se mananca peste,am facut salata de vinete,pentru ca este post.
AVEM NEVOIE DE:
1paine integrala feliata
2linguri de icre- eu am folosit un mix de icre si am pus cate o lingurita de icre de crap,icre de stiuca,de capelin,de cabillaud iar icrele de somon,l-am adaugat la sfarsit
ulei
1lamaie
1ceapa
vinete de la congelator
1rosie
CUM SE PROCEDEAZA
Pentru ca oricata experienta as avea in bucatarie,salata de icre o ratam aproape mereu;sau prea acra,sau de loc,sau prea sarata sau de loc,asa ca mi-am creat propria mea metoda fara paine,fara gris sau alte adausuri cum vad aproape la tot pasul cand citesc astfel de retete
Icrele daca le cumpar sau le strang eu de la peste,le frec cu o furculita pentru a elimina pielita de la saculetul unde stau ele,nu va fie teama ca nu se sparg daca sunt proaspete,se sparg doar acele vechi;
Dupa ce s-a eliminat toata pielita,le amestec cu putina sare,nu trebuie exagerat cu sarea dar nici aproape de loc,apoi le pun in borcan,infiletez capacul si daca le folosesc in cateva zile,las borcanul in frigider,daca nu,pun borcanul la congelator.
Sfatul meu e ca sa fie puse in borcane mici sau pungi,pentru a fi folosite intreaga cantitate.
Cand aveti de gand sa pregatiti icrele,se scoate borcanul sau punga de seara,iar dimineata se rastoarna intr-o sita mica sa se scurga bine apoi se folosesc.
Eu folosesc metoda invers,adica incep sa frec icrele puse intr-un bol nu larg,cu zeama de lamaie;le frec pana se albesc si incep sa creasca,apoi adaug ulei cate putin;abia la sfarsit cand au crescut suficient de mult,vad daca mai e nevoie de zeama de lamaie.
Pentru a fi pufoase,in timpul frecarii se adauga sifon
Aici am folosit dupa cum am spus,cate o lingurita de icre de crap,stiuca,capelin,cabillaud(aduse din Franta),le-am frecat dupa metoda spusa,iar la sfarsit le-am amestecat usor, cu o lingura de icre de somon(aduse din Italia)
Atfel salata mea a avut un aspect frumos
Pentru salata de vinete,se scoate pachetul de vinete din congelator de seara,se pune intr-o sita sa se scurga bine iar dimineata se pune intr-un castron,se adauga putina sare si se freaca;pentru a rezulta o salata de vinete alba,fara sa fie adaugata maioneza(valabil pentru zilele de post),se infierbanta foarte bine ulei,apoi se freaca vinetele cu acest ulei clocotit;veti observa rezultatul!
In ambele salate,se toaca ceapa foarte marunt si se amesteca(cine doreste)
Feliile de paine se decupeaza cu forme diferite pe care le are fiecare,se pun pe gratar cateva secunde pe fiecare parte
Pe fiecare forma decupata se pune cu poshul salata de icre iar deasupra cateva boabe de icre de somon,iar pe alte forme se pune tot cu poshul salata de vinete iar deasupra cate o felie mica de rosie;toate acestea se pun pe un platou si se servesc
Frumoase nu??









Un comentariu:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Banner

Google+ Followers

Persoane interesate