Cotlete de miel cu ierburi aromatice

Imi place carnea de miel,de aceea cand cumpar la Pasti nu-l pregatesc pe tot,mai las pentru zilele cand mi se face pofta si pofta mi se facu!!!
AVEM NEVOIE DE:
cotlete de miel
1capatana de usturoi
zeama de la 2lamai si coaja rasa de la una
5linguri ulei de masline
100ml vin rosu
1lingurita pasta de curry
sare,piper
cate 1lingura de cimbru
coriandru
oregano
menta
maghiran toate uscate
condimente pentru miel
GARNITURA: mix de seminte de soia,grau,orz,ovaz
1cubulet de unt
CUM SE PROCEDEAZA:
Cotletele asezonate cu sare,piper si condimente pentru miel,amestecate bine,se pun intr-un vas;intr-un bol se pregateste marinada din usturoi pisat,ulei de masline,zeama si coaja rasa de lamaie,vin,pasta de curry,sare,se amesteca apoi se rastoarna peste cotlete amestecandu-le bine,se acopera vasul si se tine la frigider pana a doua zi
Intr-o farfurie se amesteca ierburile
se trec prin ele fiecare cotlet,se pun in tava
se rastoarna si marinada in care au stat,se acopera tava cu folie de aluminiu,se tine la cuptor 40min,se descopera,se intorc cotletele si se mai lasa 20min
In acest timp se pregateste garnitura



Se pune la fiert 250ml apa cu un praf de sare si cubuletul de unt iar cand clocoteste se rastoarna in bolul cu seminte,se amesteca putin,se acopera iar dupa 10min se serveste pe farfurie alaturi de cotlete.





2 comentarii:

  1. Minunat trebuie sa fie cotletul acesta de mielut !
    Si eu mai am carne de miel, asa ca pe sfarsitul de saptamana...asta am sa pregatesc. Si o ciorbita buna linga....
    Te tzuc cu drag !

    RăspundețiȘtergere
  2. Sora mea,imi asum critica!este adevarat ca atunci cand intru in viteza pe aici nu mai raspund la comentarii;voi tine cont pe viitor!
    pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme