Prajitura cu mac si lemon curd

Cu aceasta reteta particip la Provocarea Cutia misterelor iar in aceasta luna gazda este  Laura Nechita iar initiatoarea fiind Cerasela Badr El-Din
In aceasta luna Laura ne-a propus sa pregatim ceva bun,ceva gustos si anume,un desert cu fructe de sezon,seminte de mac,iaurt,branzeturi,oua,lapte,ciocolata iar ingredientul surpriza fiind lamaia.
Cand m-am gandit la aceasta reteta,mi-am spus ca dau fetele pe spate la cat de frumoasa va fi prajiturica mea;ei bine,m-am inselat pentru ca am facut doua greseli foarte mari pentru mine si "reputatia mea"!!!!
1-am lasat in cuptor de la o alta reteta tava de la aragaz,ceea ce a facut ca prajitura sa mearga foarte incet
2-nu am folosit faina mea cu care lucrez mereu
Din cauza acestor greseli de care nu mi-am dat seama,primul blat l-am aruncat(daca ar sti sotul meu!!)al doi-lea foarte putin mai bine dar daca era dupa mine-l aruncam si pe el pentru ca abia acum mi-am dat seama de greseli dar eram prea nervoasa sa mai fac altul,in schimb gustul este unul foarte bun!!
AVEM NEVOIE DE:

lemon curd iar reteta o gasiti  aici
2cani cu faina
100g margarina
1plic praf de copt
1/2cana zahar
1ou
coaja rasa de lamaie si portocala
1/2cana lapte de soia
1/2cana iaurt
sare,vanilie
50g mac
CUM SE PROCEDEAZA:
Se face o crema din margarina moale si zahar,se adauga oul,iaurtul,aromele,faina amestecata cu praful de copt si cernuta,alternand cu laptele iar la sfarsit macul
Totul se amesteca cu o lingura apoi se rastoarna in forma rotunda cu hartie de copt
si se lasa la cuptor 30min;dupa ce s-a racit bine,se scoate,se taie in doua pe orizontala,se pune crema de lamaie intre foi
si se lasa la frigider pana in momentul servirii cand se orneaza cu felii de lamaie si portocala
Imi cer scuze Laura pentru aceasta nereusita,pe viitor voi fi mai atenta!



 

4 comentarii:

  1. Foarte buna combinatia.Sunt sigura ca a fost un deliciu si asta e ceea ce conteaza.
    Duminica frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte buna prajitura ta, Lulu!
    O combinatie delicioasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. He, he, he mie imi plac nereusitele. Cand mama gresa vreo prajitura si se chinuia sa o dreaga ca musafirii sa nu-si dea seama ( avea acest obicei, cand aveam musafiri si vroia ca totul sa fie perfect, stunci se intampla) facea cele mai bune prajituri. Daca mai incerca sa repete reteta nu mai iesa la fel. Cateodata cand facea ceva tare bun o intrebam daca e din categoria esecuri. Radea si isi vedea de trraba. Asa ca mie imi plac esecurile. Va pup si va multumesc pentru participare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am bucur ca sunteti alaturi de noi, ca ati pus suflet si ingenuozitate in ceea ce ati facut si sunt convinsa ca gustul a fost apreciat! Eu chiar ador combinatia de mac + lamaie! Sa nu fiti suparata sau dezamagita, eu ma bucur si va multumesc ca ne sunteti alaturi!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme