Dulceata de pere
Nu am facut niciodata dar mi-am zis ca trebuie s-o fac si pe asta si am facut-o!!
A rezultat o dulceata super buna,aromata si sa vedeti la iarna ce de bunatati voi face cu atatea dulceturi si gemuri!!!!
Imi pare rau ca nici acum dupa vreo 2ani,nu stiu sa lucrez cu aparatul foto pentru ca nu reusesc deloc sa setez culorile;aici in borcane observati ce culoare inchisa este,pe cand in bol,e o culoare superba!!
AVEM NEVOIE DE:
2kg pere
1cana cu zahar(300g),perele mele sunt foarte dulci
2batoane de scortisoara
1/2lingurita scortisoara macinata
1lamaie
CUM SE PROCEDEAZA:
Perele curatate de coaja si samburi,taiate cubulete,se pun intr-un castron impreuna cu batoanele de scortisoara,zeama de la 1/2lamaie,zahar,se acopera si se lasa la frigider pana a doua zi
Dupa cum se observa,perele nu s-au innegrit si au lasat suficient suc
Se rastoarna intr-un vas in care pregatiti dulceata,se lasa pe foc adunand spuma iar cand a scazut suficient de mult,se scot batoanele de scortisoara,se adauga scortisoara macinata,zeama de lamaie ramasa,se amesteca bine iar dupa 2-3clocote se opreste focul
Se pune dulceata fierbinte in borcane curate,se infileteaza bine capacele,se rastoarna cu capacul in jos pentru a-si forma vidul
iar dupa 30min se intorc,se eticheteaza si se depoziteaza
A rezultat o dulceata super buna,aromata si sa vedeti la iarna ce de bunatati voi face cu atatea dulceturi si gemuri!!!!
Imi pare rau ca nici acum dupa vreo 2ani,nu stiu sa lucrez cu aparatul foto pentru ca nu reusesc deloc sa setez culorile;aici in borcane observati ce culoare inchisa este,pe cand in bol,e o culoare superba!!
AVEM NEVOIE DE:
2kg pere
1cana cu zahar(300g),perele mele sunt foarte dulci
2batoane de scortisoara
1/2lingurita scortisoara macinata
1lamaie
CUM SE PROCEDEAZA:
Perele curatate de coaja si samburi,taiate cubulete,se pun intr-un castron impreuna cu batoanele de scortisoara,zeama de la 1/2lamaie,zahar,se acopera si se lasa la frigider pana a doua zi
Dupa cum se observa,perele nu s-au innegrit si au lasat suficient suc
Se rastoarna intr-un vas in care pregatiti dulceata,se lasa pe foc adunand spuma iar cand a scazut suficient de mult,se scot batoanele de scortisoara,se adauga scortisoara macinata,zeama de lamaie ramasa,se amesteca bine iar dupa 2-3clocote se opreste focul
Se pune dulceata fierbinte in borcane curate,se infileteaza bine capacele,se rastoarna cu capacul in jos pentru a-si forma vidul
iar dupa 30min se intorc,se eticheteaza si se depoziteaza
Mie tare imi plac perele, oricum facute , asa ca dulceata asta este minunata pentru mine....
RăspundețiȘtergereBine ca nu stau mai aproape de tine, ca as fi inca o ata asa de mare ca si acum....!