Supa crema de napi

Chiar daca li se spun cartofi porcesti,acesti napi au un gust deosebit fata de alte legume;nu am pregatit niciodata napi dar acum daca tot mi-a adus sotul meu de la gradina,mi-am luat inima in dinti si am pregatit aceasta delicioasa supa crema.
Imi pare rau de calitatea pozelor,dar de cateva luni bune de cand am noul aparat,inca nu am reusit sa-l invat cum trebuie!!
AVEM NEVOIE DE:1kg napi,2cepe,1morcov,3catei de usturoi,1tija de telina,1lingura ulei de masline,30g unt,700ml supa de pui sau legume,1buc.galangal(este un condiment asemanator cu ghimbirul care este folosit in mod special in supe),1crenguta de cimbru,1cutie lapte de cocos,sare,piper,parmezan
In cratita cu ulei si unt amestecat,se caleste ceapa taiata julien,usturoi,morcov rondele,telina cubulete si napii curatati de coaja si taiati;dupa ce s-au inmuiat se adauga supa de pui,galangal,cimbru,sare si se lasa la fiert incet 30-40min
Dupa ce au fiert,se strecoara,se paseaza(se scoate galangalul),se amesteca cu laptele de cocos si supa de la fiertul legumelor,obtinand consistenta dorita,se pune din nou pe foc pentru 1-2clocote,se condimenteaza,se amesteca bine cu 3-4linguri de parmezan apoi se serveste fierbinte cu crutoane
Pofta buna!!
Pentru zilele de post,untul se inlocuieste cu ulei de masline,parmezanul poate fi eliminat.
Pentru ca ne-a placut aceasta supa,in aceste zile si in acest an adica 2016-martie,am facut din nou dar de aceasta data nu am folosit laptele de cocos,ci smantana lichida de cocos pe care am adus-o din Franta(suuuper!),asa ca acest bol poate fi consumat fara grija pentru ca-i 100% de post daca se elimina si untul!
Legumele folosite,mai putin ardeiul gras,am adaugat un bulb de fenicul si 10cm de ghimbir proaspat,iar procedeul e la fel.






3 comentarii:

  1. eu mananc asa napii,in stare cruda,sunt foarte sanatosi,dar am sa incerc si eu o supica.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ne plac supele-crema.Asta e mai deosebita.Aici,napii,se maninca,in mai multe feluri,dar supe,nu.Facem din napi,muraturi.Sint f.buni.
    GALANGA?De unde o ai?In Romania se gaseste?Aici,nu cred.Cred ca voi face supa asta,fara galanga.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cami,GALANGAL este o radacinoasa cu un gust asemanator cu ghimbir,si eu l-am achizitionat de pe sit-ul pastai de vanilie cu comanda;daca ai citit pana jos reteta,acum cand am facut-o din nou,am adaugat un bulb de fenicul si 10cm de radacina de ghimbir,pentru ca napul fiert are un miros de pamant si trebuie ajutat sa-si imbunatateasca gustul cu diverse alte legume,iar de aceasta data a iesit mai aromata supa.
    Pup si poate o incerci si tu!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Banner

Google+ Followers

Persoane interesate