Ciorba de bibilica

Bibilica,conform Wikipedia este o pasare domestica de marimea unei gaini,este originara de pe continentul african,are pene negre-cenusii impestritate cu alb,capul fara pena sau puf si o proeminenta cornoasa dura pe frunte deasupra ciocului.Cand am fost cu copiii in Franta la o ferma,nu stiam nici eu cum arata aceasta mica pasare,iar Eva a fost foarte incantata de frumusetea ei!
La noi in tara,bibilica este denumita conform zonei,de exemplu in Moldova este cunoscuta drept PICHE,in restul zonelor nu stiu sa va spun!
AVEM NEVOIE DE:
1bibilica
2ceape
2morcovi
1cutie rosii in bulion
2cartofi
1ou
sare
leustean
1ardei gras
1dovlecel
1/2telina 
1cana cu bors
 CUM SE PROCEDEAZA:
Se pune pasarea intreaga intr-o oala impreuna cu ceapa,1 morcov,dovlecel,ardei gras,telina,pastarnac,frunze verde de telina,1lingurita sare si se lasa la fiert incet 30-40min;
 Dupa acest timp,se scoate bibilica,supa se strecoara si se lasa deoparte,se scot pulpele si pieptul,se lasa deoparte pe o farfurie,iar tacamul pe alta farfurie;
 Se pune supa intr-o olita,cand incepe sa clocoteasca se adauga ceapa tocata marunt,morcovul dat pe razatoare si cartofii taiati cubulete sau sferturi;dupa ce acestea sunt fierte,se adauga tacamul,dupa cateva clocote borsul fiert separat,cand fierbe se adauga taiteiii iar cand acestia s-au ridicat la suprafata,semn ca sunt fierti,se potriveste de gust,si se adauga leusteanul
A rezultat un bors foarte concentrat de pasare,si se serveste imediat.


 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme