Bibilica la cuptor

Dupa cum am povestit si la Ciorba de bibilica cu pulpele si pieptul fierte, date deoparte de la aceasta minunata,frumoasa dar mai ales gustoasa pasare,se poate pregati o alta reteta,eu le-am pus la cuptor dupa cum veti vedea in continuare
AVEM NEVOIE DE:
piept si pulpe de bibilica fierte
250g ciuperci
25g unt
1lingura faina
coaja rasa de lamaie
1cana cu supa de la fiert
150ml smantana
1ceasca cus-cus
sare
piper
2linguri ulei de masline
CUM SE PROCEDEAZA:
Se dezoseaza pieptul si pulpele fierte iar carnea scoasa,se taie cubulete mai mari;ciupercile feliate,se calesc in ulei si se lasa pe foc amestecand,pana scade toata apa din ele


 Intr-un vas se topeste untul,se adauga faina cate putin amestecand mereu,se stinge cu supa,se amesteca pe foc pana se ingroasa,se da deoparte,se adauga coaja rasa de lamaie(daca nu ati incercat asa ceva,va recomand pentru ca in final,are un gust fantastic),smantana,sare,piper,carnea,ciupercile(opresti cateva pentru decor),totul se rastoarna intr-un vas de yena cu capac si se lasa la cuptor 30min
Pentru cus-cus,se pune intr-un vas 1cana cu apa,sare,1lingurita cu unt,iar cand clocoteste se opreste focul si se adauga cus-cusul si se lasa 10min cu capac iar dupa acest timp se amesteca cu o furculita sau o lingura de lemn

Se serveste pe farfurie o insula de cus-cus iar in jurul ei carne,sos si ciuperci.

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme