Guvizi in sos de rosii

Acesti pestisori mici numiti guvizi,imi plac foarte mult,in schimb au foarte multe oase,parca mai multe decat are stiuca;am cumparat cu ceva timp in urma dar erau mici cat un deget,atunci i-am prajit si s-au mancat cu tot cu oase fiind crocanti.
Cine sta mai aproape de Marea Neagra,probabil stie ca pe timpul sezonului,se vand astfel de guvizi mici pe bete de frigarui si tot la fel se mananca cu tot cu oase.
Acum revenind la pestele meu,a fost mai mare,dupa cum se vede,iar oase au fost din belsug,mici,subtiri si foarte periculoase.
AVEM NEVOIE DE:
1kg de guvizi
1ceapa mica
1capatana de usturoi mica
1borcan cu rosii cherry puse de mine
1crenguta de salvie verde
100ml vin alb
ulei pentru prajit 
1cana cu faina
sare,piper
CUM SE PREGATESTE:
Pestele curatat,spalat,pudrat cu putina sare se trece prin faina apoi se prajeste in ulei doar 1min pe ambele parti;se poate pregati si cu pestele crud dar mie nu-mi place,asa ca prefer sa-l prajesc foarte puti in ulei.Se scoate pestele pe o farfurie cu prosoape de hartie si se lasa deoparte
                                   
 
 Intr-o tigaie se pune 1-2linguri cu ulei de la prajit se caleste ceapa taiata foarte marunt impreuna cu usturoiul,se adauga rosiile si se lasa la fiert incet,dupa ce a scazut,se adauga vinul,1pahar cu apa,sare,piper iar dupa 5min se opreste focul;intr-un vas termorezistent,se pune pestele,
 deasupra se rastoarna sosul,se adauga crenguta de salvie
 

si se lasa la cuptor 30min
Se serveste cum altfel,decat cu mamaliguta.

De curand,am mai cumparat dar de aceasta data au fost mai mari si oasele se puteau scoate;asa ca am mancat cu o si mai mare placere!
                              

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme