Chec cu scortisoara

Este un chec normal,doar ca predomina mai mult aroma de scortisoara
AVEM NEVOIE DE:
4oua
8linguri rase cu faina
150g unt
8linguri zahar
100ml lapte
1lingurita praf de copt
coaja rasa de lamaie
1plic zahar vanilat
2linguri scortisoara
1lingura cacao
CUM SE PROCEDEAZA:
Se face o crema din untul frecat cu zahar,un praf de sare,zahar vanilat,se adauga pe rand cate un ou,se amesteca energic dupa fiecare apoi lapte cate putin amestecand continuu sa nu se taie iar la sfarsit coaja de lamaie si faina amestecand usor pana se omogenizeaza totul
Se rastoarna intr-o forma de chec mare sau doua mici tapetate cu hartie de copt,doar 3/4 din aluat iar in restul se adauga cacao si se amesteca bine,apoi se rastoarna deasupra iar cu o furculita se far cercuri pentru un aspect marmorat
Eu am oprit prea mult aluat in care am amestecat cacao si de aceea nici nu se mai vede aluatul alb,s-a contopit totul;asa ca va sfatuiesc sa opriti doar 2-3linguriin care sa fie amestecata cacao.
Se l;asa la cuptor 40min la foc potrivit iar dupa ce s-au racit se scot din forme si se pudreaza cu zahar


 
 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Banner

Google+ Followers

Persoane interesate