Pastrav piure de cartofi dulci si sos de orez

Ana mea foloseste foarte des acesti cartofi dulci,am gasit si am cumparat si eu sa vad cum sunt dar va spun de la inceput ca nu-mi plac;nu puteam sa-mi dau seama inainte de terminarea retetei,la final am gustat apoi am impins farfuria in fata sotului meu,pe motiv ca nu mi-e foame!!
Pentru persoanele carora le place acest cartof,reteta este foarte buna,mai ales acest sos de orez!!
AVEM NEVOIE DE:
2pastravi
3linguri ulei de masline
50g unt
1lamaie
sare

PIURE:
2cartofi dulci
50ml lapte
1/2lingurita nucsoara
sare

SOS DE OREZ:
100g orez
1pahar vin alb
1ceapa mica
2linguri ulei
500ml lapte
1cutie cu branza Almette
cateva fire de sofran

DECOR:
lamaie inghetata
CUM SE PROCEDEAZA:
SE face un piure din cartofii curatati,spalati,taiati si fierti,se paseaza bine,se amesteca apoi cu sare,nucsoara si lapte iar dupa omogenizare se lasa deoparte
Intr-o tigaie se caleste ceapa taiata marunt,se adauga orezul spalat iar dupa ce a devenit sticlos se adauga vinul si se lasa la fiert pana se evapora;se adauga apoi lapte fierbinte cate putin,se amesteca bine iar dupa ce este adaugat tot,se lasa la fiert incet 30min
Dupa acest timp se adauga branza,sofranul,se mixeaza cu blenderul vertical,se potriveste de gust si se lasa deoparte
Pestele curatat,spalat,pudrat cu sare,se rumeneste in tigaia cu 2linguri ulei pe ambele parti,se adauga untul,zeama de lamaie si se lasa la fiert 2min
Se serveste pe farfurie2linguri cu piure,deasupra peste,alaturi sosul iar peste toata farfuria se rade lamaia inghetata cu tot cu pulpa



  


0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme