Prajitura stea

Pentru ca tot suntem in sarbatorile de iarna,m-am hotarat ca majoritatea prajiturilor pe care la fac pana dupa sarbatori,sa le fac in forma de stea.
AVEM NEVOIE DE
BLAT:
4oua
4linguri zahar
1plic zahar vanilat
3linguri faina
1lingurita praf de copt
3linguri nuca macinata si putin prajita
CREMA:
150g unt
4galbenusuri
1/2baton de vanilie taiat pe lungime
60ml lapte
100g zahar
1lingura ness
un praf de sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Se bat albusurile spuma cu zahar si zahar vanilat pana se obtine o bezea tare,se adauga galbenusurile frecate cu un praf de sare apoi faina si miezul de nuca amestecand usor
Se rastoarna in forma de stea si se lasa la cuptor la foc mic 40min
Pentru crema se freaca galbenusurile cu zahar pana se obtine o crema spumoasa,se adauga laptele apoi se rastoarna intr-un vas pe foc mic impreuna cu batonul de vanilie si se amesteca continuu pana se ingroasa iar dupa ce s-a racit,se incorporeaza untul frecat cu ness
Blatul racit se taie pe orizontala in doua
Se pun cateva linguri de crema,se acopera cu a doua foaie apoi se imbraca cu restul de crema
Pe margini se presara miez de nuca ramas iar deasupra se orneaza dupa imaginatia fiecaruia
Sfatul meu:daca cineva doreste sa folosesca aceasta reteta pentru tort,blatul trebuie insiropat obligatoriu!! ce am facut eu e o prajitura care se serveste cu mana ca orice prajitura(chiar daca are pe farfurie lingurita)





 
  

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme