Somon cu sos de sampanie

Despre aceasta reteta,nu pot sa spun decat Waaaw!! scuzati-mi modestia!!!
AVEM NEVOIE DE:
2buc.somon
100g unt
100ml sampanie
1ceapa mica
100ml smantana lichida
100ml supa de orice fel,daca nu aveti,folositi un cub concentrat
3linguri ulei de masline
sare,piper,busuioc verde
legume pentru servit
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pregateste in primul rand sosul.
Se face o reductie din ceapa cu sampanie,se adauga cate putin smantana amestecand continuu pe foc mic sa nu se taie,iar la sfarsit se adauga cubuletele de unt de asemenea amestecand continuu pana se ingroasa.La final,sosul trebuie sa fie acemeni unui caramel,sa se tina de lingura.
Cum se face reductia:se pune in tigaie ulei,ceapa tocata foarte marunt,se adauga supa,sampania,un praf cu sare daca e nevoie si se lasa pe foc mic fara capac,pana scade la jumatate;se strecoara sosul,se pune din nou pe foc,apoi se adauga smantana si se procedeaza cum am spus mai sus.
apoi se lasa deoparte.
Somonul condimentat cu sare si piper,se pune pe gratar sau in tigaia de teflon
iar dupa ce s-a rumenit,se scoate pe o farfurie;legumele se pun in tigaie fara sa se decongeleze,impreuna cu o lingurita cu unt iar dupa ce a scazut apa din ele,se pudreaza cu sare,piper si se servesc pe farfurie,alaturi de somon si sos deasupra.




Un comentariu:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme