Placinta cu iaurt

Sunt cativa ani de cand nu am mai facut aceasta placinta,poate ca nici acum nu o faceam dar pe un alt site unde am postat reteta,am primit un comentariu ca nu a inteles cum se procedeaza asa ca voi arata de aceasta data cu poze exact cum se procedeaza,pentru o placinta reusita.
AVEM NEVOIE DE:
1pachet foi de placinta
1galetusa cu iaurt(900g)
12oua
1lamaie
1portocala
4linguri cu gris
3linguri zahar sau mai mult dupa gustul fiecaruia
100g unt topit
100g stafide
2linguri smantana
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castron se amesteca iaurtul cu zahar,putina sare,coaja rasa de citrice,grisul si 10oua batute
Se unge tava cu pensula cu unt topit,se ia cate doua foi si se pun in tava,in asa fel,incat jumatate de foaie sa cada peste marginea tavii,alte doua foi se pun in partea opusa
se ung foile cu unt,se pune umplutura cu un polonic mic(3-4,in functie de tava),deasupra stafide
se acopera cu alte doua foi indoite de la mijloc,in asa fel incat sa acopere umplutura
se unge din nou cu unt,alte 2-3polonice cu iaurt,alte stafide deasupra si din nou se acopera cu foi;dupa ce s-a terminat iaurtul,se aduc spre interior foile lasate pe margini,se aseaza frumos
Se unge cu unt, deasupra se rastoarna cele doua oua ramase,batute cu smantana
Se lasa la cuptor la foc mic 40-45min,dup ce s-a rumenit,se acopera placinta cu un prosop curat iar dupa ce s-a racit putin se taie si se pudreaza cu zahar






 
 


Un comentariu:

  1. Dupa atatea retete..."grele" chiar e binevenita o placinta cu iaurt atat de savuroasa !Multumim frumos Lulu draga !
    An Nou fericit cu multe realizari, draga mea !

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Banner

Google+ Followers

Persoane interesate