Crap umplut la cuptor

LA MULTI ANI  prieteni dragi care-mi vizitati blogul! anul 2016 sa va aduca tuturor o viata mai buna,cu multa sanatate si prosperitate!
In acest an voi incepe cu aceasta reteta bestiala cum au numit-o nepotii mei care au fost la masa de Revelion.Tot ei mi-au adus acest crap si mi-am propus sa-l pregatesc intr-un mod mai deosebit ca doar o data-i revelion!!e putin mai complicat dar se merita!
AVEM NEVOIE DE:
1crap mare,2crengute de rozmarin verde

MARINADA:
2linguri mustar Dijon cu boabe
1portocala mare
1lingura miere
UMPLUTURA:
300g ciuperci
1cana miez de nuca
2felii de paine
1ceapa mica
verdeata(marar si patrunjel)
3linguri ulei de masline
2linguri capere
2catei de usturoi
sare
piper
SOS:
2linguri piper rosu
300ml vin alb
2linguri coniac
400ml smantana lichida
1lingura mustar Dijon cu boabe
sare
Acest sos l-am mai pregatit cu un alt peste,la o alta reteta,mi-a placut mult si de aceea-l pregatesc si acum,doar cantitatile sunt duble pentru ca pestele este mai mare
GARNITURA
1ardei gras rosu,verde si galben
10-15cm de radacina de ghimbir
1tija de telina
100g baby morcov
1cana rosii cherry(eu am la congelator)
100ml vin alb
ulei cu aroma de usturoi
sare,piper
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pregateste intr-un bol marinada,se amesteca bine ca totul sa fie omogenizat apoi se rastoarna in tava cu pestele care a fost curatat,spalat bine si crestat;se unge bine cu aceasta marinada si se lasa 30min,timp in care se intoarce pestele

Pentru umplutura se caleste ceapa tocata marunt in ulei,se adauga ciupercile de asemenea taiate marunt,dupa ce a scazut apa din ele se adauga usturoiul taiat,caperele si ele taiate,dupa 3-4min se opreste focul,se condimenteaza,se adauga verdeata,feliile de paine inmuiate si faramitate,se amesteca bine totul
apoi se umple burta pestelui,adaugand si o crenguta de rozmarin(daca nu aveti verde,nu puneti pudra)
se prinde cu scobitori,se acopera cu folie de aluminiu si se lasa la cuptor la foc mic 45min dupa care se descopera si se mai lasa cateva minute sa se rumeneasca(atentie ca se lipeste de tava daca nu are lichid).Dupa ce este gata,cu foarte mare grija se transfera pe platou iar in crestaturile facute se pun jumatati de felii de lamaie
Pentru sos se pune intr-un vas vinul,coniacul, 1/2 lingurita cu sare si se lasa pe foc pana scade la jumatate;se reduce focul si se adauga incet smantana amestecand cu telul pana se ingroasa;se da vasul deoparte si se amesteca repede cu mustar si piper apoi se potriveste de gust.
Pentru garnitura se pune intr-o tava mica ghimbirul taiat rondele,tija de telina la fel,ardeiii curatati,spalati si taiati julien,se adauga morcovul,rosiile,sare,piper,1-2linguri cu ulei cu aroma de usturoi,vinul,crenguta de rozmarin,se amesteca si se lasa la cuptor la foc moderat 15min.


Se serveste pe farfurie pestele taiat cu grija,alaturi legume si deasupra sos.
Pofta buna!





  






 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme