Sufleu de stevie cu legume







AVEM NEVOIE DE:3feluri de ceapa(1praz mic,1ceapa uscata,1leg.de ceapa verde,2morcovi,1telina mica,1dovlecel,3linguri ulei de masline,1cutie rosii in bulion sau rosii bine coapte,500g ciuperci,4-5leg.de stevie,100g fidea foarte fina,2oua,3linguri smantana,sare,piper,verdeata
CUM SE PROCEDEAZA:Stevia curatata de nervurile groase,se spala,se opareste cateva min.se scurge,se taie si se da deoparte;in tigaia cu ulei se caleste toata ceapa taiata fin,morcovul,telina si dovlecelul date pe razatoare,ciupercile feliate sau tocate marunt si se lasa la inabusit,amestecand sa nu se lipeasca;se adauga rosiile si verdeata se condimenteaza iar daca a scazut se opreste focul;intr-un alt vas se fierbe 2-3min fideaua apoi se scurge;
Intr-un vas de yena sau o cratita mai larga, se pune jumatate din stevie,deasupra sosul de legume,fideaua,se acopera cu restul de stevie,se niveleaza suprafata,se amesteca ouale cu smantana,se rastoarna deasupra si se da la cuptor 1h,depinde de cuptor(la mine a stat aproape 2h la foc mic,fiind si mai groasa)
se taie dupa ce s-a racit;eu am adaugat aceasta fidea pentru a se crea un liant intre stevie si sos,ca sa nu risc sa se imprastie atunci cand o tai;dar se poate inlocui si cu orez.
Gustul este super bun!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme