Chec cu pere si ciocolata
Rasfoiesc mereu cand nu am ce face,revistele frantuzesti si azi mi-a cazut privirea pe acest chec;mi s-a parut interesant(toate deserturile frantuzesti sunt interesante,nu mai vorbesc de gust si aspect!!) si l-am facut.
AVEM NEVOIE DE:
60g unt topit
2pere
3oua
100g zahar
250g faina de orez
1lingurita praf de copt
100ml lapte
100g pepite de ciocolata
1/2lingurita scortisoara
esenta de migdale
CUM SE PROCEDEAZA:
Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare si jumatate din zahar;galbenusurile frecate cu restul de zahar,unt topit adaugat cate putin,faina de orez impreuna cu praful de copt,scortisoara,aromele,laptele,se amesteca bine apoi se incorporeaza usor albusurile si la sfarsit perele curatate,taiate cubulete si pepitele de ciocolata
Se rastoarna in forma de chec cu hartie de copt si la cuptor la foc mic 45min
Eu am forme de silicon si nu e nevoie nici de uns,nici de hartie de copt!
Dupa ce s-au racit,se rastoarna pe platou,se pudreaza cu zahar
Se taie si se serveste!
AVEM NEVOIE DE:
60g unt topit
2pere
3oua
100g zahar
250g faina de orez
1lingurita praf de copt
100ml lapte
100g pepite de ciocolata
1/2lingurita scortisoara
esenta de migdale
CUM SE PROCEDEAZA:
Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare si jumatate din zahar;galbenusurile frecate cu restul de zahar,unt topit adaugat cate putin,faina de orez impreuna cu praful de copt,scortisoara,aromele,laptele,se amesteca bine apoi se incorporeaza usor albusurile si la sfarsit perele curatate,taiate cubulete si pepitele de ciocolata
Se rastoarna in forma de chec cu hartie de copt si la cuptor la foc mic 45min
Eu am forme de silicon si nu e nevoie nici de uns,nici de hartie de copt!
Dupa ce s-au racit,se rastoarna pe platou,se pudreaza cu zahar
Se taie si se serveste!
Vulpea cand nu ajunge la struguri spune ca-s acri,asa si eu cu checul asta.
RăspundețiȘtergereTre'sa-l fac si inca repejor.
Pup cu drag!
Ce aromat trebuie sa fie! Imi place mult!
RăspundețiȘtergereCe aromat trebuie sa fie! Imi place mult! :D
RăspundețiȘtergere