Muschi de porc in sos provensal

Am facut aceasta reteta cand am fost in Franta si a avut un mare,mare succes;au mancat frantuzoaicele de nu se mai saturau!!! e vorba de cuscra si sora ginerelui😄😄 nu am apucat sa fac poza cu farfuria ca eram prea ocupata,de aceea am pregatit-o si acasa,doar ca muschiul meu a fost taiat cubulete(asa l-am avut la congelator)
AVEM NEVOIE DE:
1kg muschi de porc
2linguri faina
50ml ulei
1cana suc de rosii
100ml vin alb
sare
piper
cimbru 1/2lingurita
1capatana de usturoi
  1lingura de ierburi provensale
  1lingura oregano uscat
rozmarin verde
CUM SE PROCEDEAZA:
Muschiul feliat,condimentat cu sare si piper,se trece prin faina apoi se prajeste putin in ulei incins pe ambele parti apoi se scoate intr-o tava,este important sa fie trecuta carnea prin faina pentru ca actioneaza la formarea sosului
Separat intr-un vas se amesteca usturoiul bine pisat,suc de rosii,vin,sare,piper,putin cimbru,ierburile provensale,oregano,putin zahar daca e nevoie si 2-3linguri cu ulei de la prajitul muschiului;daca acest sos este prea gros,se mai adauga apa si se potriveste de gust din nou
Vreau sa va spun sa nu reduceti din usturoi pentru ca amestecul de ierburi,cimbru,oregano si rozmarin,au aroma mai puternica decat usturoiul,deci e aproape inofensibil
Se rastoarna in tava peste carne,deasupra se pun 2-3crengute de rozmarin,se acopera tava cu folie de aluminiu si se lasa la cuptor 45min la foc mic


  Se serveste cu piure de cartofi si acritura de sezon;mie mi-a fost pofta de gogosari! ce ti-e si cu poftele astea domnule!!!

  Sa va fie de folos!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme