Mousse de capsune

Sunt blog participant la Competitia anuala a bloggerilor organizata de Green Sugar.
E putin cam greu pentru mine pentru ca nu am lucrat pana acum cu acesti indulcitori si nu stiu nici cum se comporta,nici cantitatile in comparatie cu zaharul obisnuit,in situatia in care nu am reteta speciala.
Ca sa aflu, am incercat cu cafeaua de dimineata,si asa mi-am dat seama de cantitati.
Tot pentru o prima evaluare a acestui indulcitor am facut si aceasta reteta doar pentru doua persoane pentru ca sa nu plang dupa capsunele consumate in cazul in care nu reusesc ceva bun
AVEM NEVOIE DE:
200g capsune
10 pliculete cu zahar Green Sugar
1foaie gelatina
200ml frisca lichida
CUM SE PROCEDEAZA:
Capsunele curatate,spalate,se pun intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul,dupa ce s-a topit se paseaza cu blenderul vertical,se pune din nou pe foc iar cand a ajuns la punctul de fierbere,se da vasul deoparte,se incorporeaza gelatina hidratata in apa rece,se amesteca bine apoi se lasa deoparte sa se raceasca.
Se bate tare frisca lichida care a stat la frigider de seara
apoi se amesteca usor cu piureul de capsune,oprind cateva linguri pentru ornat
Cu ajutorul unui posh
 se umplu cupele cu acest mousse,se toarna deasupra sosul oprit,se orneaza cu capsune si frunzulite de menta.
Mi-as fi dorit ca aceste cupe sa fie mai pline,mai cu motz dar avand capsune putine(un rest scapat din gura sotului!),am facut in asa fel ca sa fie bine!!
Mi-a placut tare mult,nici nu se simte ca este pregatit cu altfel de zahar decat cel obisnuit si are o aromaaaaa!!!


 
 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme