Sarmalute cu frunza de stevie

Eeee dragilor,stiti voi vorba aia care zice ca atunci cand te mananca urechea dreapta,te scarpini cu mana stanga??uite asa fac si eu cateodata!
In acest an,am vrut sa-mi impresionez nepotii la masa de Pasti cu aceste sarmalute in frunze de stevie dar nu mi-am ales bine momentul pentru ca acumulasem deja multa oboseala cu cele pregatite pentru copii iar acum pur si simplu imi venea sa pun totul in frigider si sa ma culc.
Dar cum sa fac asa ma nene ma,cand a doua zi e Pastele???nici cafea nu puteam sa beau ca am tensiune,asa ca am scos capul pe geam,am tras aer in piept cateva minute siiiii la treaba!!
AVEM NEVOIE DE:
500g carne tocata de porc
1ceapa mare
3oua
3linguri orez
sare,piper,cimbru
2linguri pasta de ardei
3leg.de marar
2leg.de patrunjel
2-3crengute de leustean
1cana cu suc de rosii
frunze mari de stevie
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un vas se pune carnea,se adauga ceapa tocata marunt,sare,piper,putin cimbru,orezul spalat,pasta de ardei,mararul si patrunjel taiate marunt si ouale batute;se amesteca totul foarte bine apoi se lasa vasul deoparte,undeva la rece.
Frunzele de stevie spalate,se oparesc doar 1-2secunde apoi se scot
Dupa ce s-au racit,se pune cate o frunza pe tocator
se taie de la varf o portiune de 5-6cm depinde cat de mare e frunza,apoi se taie si se scoate nervura groasa de pe mijloc
In vasul in care se fierb sarmalutele,se pune 1-2crengute de leustean,se acopera cu frunze de vita(e bine sa aveti) iar acum incepe "distractia"cu infasuratul sarmalutelor pe care toata lumea o stie.

Se aseaza una langa alta in vas,se acopera cu frunze de vita,
se rastoarna deasupra sucul de rosii,se completeaza cu un pahar cu apa,putina sare si putin ulei(1-2linguri);se pune o farfurie mica direct pe sarmalute sa nu cumva sa sara din cratita la fiert
si se lasa la cuptor la foc mic 1h
Se servesc dupa preferinte calde sau reci,cu sau fara smantana!






  

Un comentariu:

  1. Si eu le aveam in plan ;) Dar inca, nu am prins curajul. Asa ca servesc de la tine o sarmaluta ;) Bravo Lulu! :-*

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme