Panna cotta cu ciocolata alba si zmeura

Am pregatit a doua reteta cu zmeura pentru provocarea Cutia misterelor,initiata de Cerasela Badr El-Din, gazda din aceasta luna fiind  Deyu Andreea
Andreea ne-a recomandat sa pregatim retete delicioase,aratoase,aromate,cu
ZMEURA
Super alegere,cel putin din punctul meu de vedere,pentru ca as pregati cate ceva din ora in ora daca s-ar putea!!Dupa prima reteta,am gasit in piata zmeura super frumoasa si la un"super"pret bineinteles,dar tot am luat 1kg,le-am pus la congelator si iau de acolo cate putin cand am nevoie.Asa am facut cu aceasta reteta care m-a lasat fara cuvinte!!
 AVEM NEVOIE DE:
300ml smantana lichida
200ml lapte
150g ciocolata alba
2linguri zahar
4foi de gelatina
SOS:
2cesti cu zmeura
1/4ceasca apa
1lingura zahar
1lingura zeama de lamaie
coaja rasa de lamaie
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un vas pe foc mic se pune smantana,ciocolata rupta sau taiata cubulete mic,se amesteca sa se topeasca,apoi se adauga laptele,zaharul,iar dupa ce s-a topit se acesta se da vasul deoparte si se incorporeaza gelatina hidratata in apa rece si se amesteca pentru a se omogeniza totul.
Se uda cateva forme mici cu apa rece
se umplu formele apoi se da la frigider cateva ore
In acest timp,se pune intr-un vas pe foc mic zmeura,apa,zaharul si zeama de lamaie iar dupa ce s-a legat putin,se da vasul deoparte sa se raceasca
Sfatul meu e ca sa nu se amestece in sos cu nimic,doar se scutura vasul,asa vor ramane fructele intregi.
Pentru servire,se rastoarna cate o forma pe farfurii,se pune sos deasupra si se serveste
Multumesc pentru gazduire Andreea si te sfatuiesc sa incerci aceasta reteta incredibil de buna!




 
 

Un comentariu:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme