Placinta aperitiv cu urda si verdeata

Am luat urda din piata dar daca nu a fost pe gustul meu,am facut aceasta super placinta!

AVEM NEVOIE DE:
Aluat:
1kg faina
2oua
1lingurita cu sare
600ml lapte cald
150ml ulei
2pliculete de drojdie
Umplutura:
1kg urda
1legatura cu ceapa verde
2legaturi marar
3oua
1lingurita cu sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Ingredientele pentru aluat se pun in masina de paine,se programeaza butonul de framantare iar dupa acest timp,se rastoarna aluatul intr-un vas,se acopera si se lasa sa creasca
Separat intr-un castron se amesteca urda pasata cu o furculita,cu sare,ceapa si mararul curatate,spalate si taiate marunt,ouale batute si se omogenizeaza totul.
Se rupe din aluat cate o bucata,se intinde cu sucitorul o foaie nu prea subtire,se intinde 2-3linguri de umplutura(nu trebuie sa fie prea multa),
se ruleaza,apoi ruloul se taie in triunghiuri care se aseaza intr-o forma cu hartie de copt
Se lasa deoparte sa creasca iar in acest timp,cu umplutura ramasa,se face o placinta clasica
Dupa ce a crescut,se unge cu un ou batut si se lasa la cuptor 30-40min la foc moderat
Se scoate din forma iar dupa ce se raceste se consuma
Pentru persoanele care nu dispun de masina,se amesteca toate ingredientele cum majoritatea o stie apoi se framanta un aluat de paine,nu trebuie data prea mare atentie ca-i o simpla placinta!
De cate ori am ocazia,pregatesc aceasta placinta pentru ca ne place foarte mult si nu numai noua ci si prietenilor care au mancat!
2017,ziua mea!





  

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme