Placinta cu caise

Am facut zilele trecute Placinta cu prune care mi-a placut la nebunie,acum am incercat aceasta placinta s-o fac cu aluat de foitaj;buna a fost si ea,dar mai buna a fost cea cu prune pentru ca a avut foi mai groase,pe cand foitajul dupa ce este scos din cuptor,se lasa si aproape este inexistent,se simte doar fructele.
Insfarsit,pana la urma fiecare cu gustul personal!
AVEM NEVOIE DE:
2pachete aluat de foitaj
1kg de caise(pentru o tava mare)
1cana cu gris sau pesmet alb
6linguri zahar pudra
3linguri scortisoara
CUM SE PROCEDEAZA:
Caisele spalate,li se scot samburii si se lasa deoparte pe farfurie
Se pune in tava o foaie de aluat,avand grija ca sa fie putin ridicat si pe pereti,apoi se presara deasupra jumatate din cantitatea de gris
se pun apoi caisele cu taietura in sus,se pudreaza din belsug cu zahar,scortisoara si restul de gris
se acopera cu a doua foaie,se sigileaza bine marginile,se inteapa suprafata cu o furculita,apoi se lasa la cuptor 30min
Se pudreaza cu zahar si se taie doar dupa ce s-a racit bine







0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme