Mancare de fasole cu boabe din pastai neuscate

Ma trezesc intr-o zi cu Costel ca-mi aduce de la gradina o sacosa cu pastai care nu erau nici verzi dar nici uscate!!pai ce sa fac cu ele?,zic!!faci mancare,zice el,ai sa vezi!! si se puse pe treaba,a desfacut toate pastaile si a scos un castronel cu  boabe de fasole.
Vreau sa va spun ca atat de bune au fost,au fiert atat de repede ca aproape era cat pe ce sa le scap fara zarzavat,dar cel mai important a fost ca intradevar acum am simtit ca mananc fasole noua,chiar mirosea a fasole verde,mirosea a gradina,mirosea a copilarie!!

AVEM NEVOIE DE:
2cani cu boabe de fasole din pastai neuscate
1ceapa mare
2morcov
1ardeigras
2linguri pasta de ardei
1cana suc de rosii
sare,piper,cimbru,foi de dafin
marar verde
150ml ulei
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pune fasolea la foc si se fiebe 20min,se scurge,se clateste sub jet de apa calda(eu nu mai folosesc apa rece la clatit pentru ca,am observat ca intareste fasolea),apoi se pune din nou pe foc cu apa doar cat le cuprinde iar cand incepe sa fiarba,se adauga toate legumele taiate marunt,
sare,piper,putin cimbru,ulei,1frunza de dafin si se lasa la cuptor 45min
Dupa acest timp,fasolea este fiarta,scazuta,se potriveste de gust,se adauga verdeata
se mai lasa pe foc cateva clocote apoi se serveste imediat(cum imi place mie)sau dupa ce s-a racit





Un comentariu:

  1. mi-e imi place bors cu fasole proaspete.Dar nu zic nu nici la mancarea aceasta.Buna tare.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Banner

Google+ Followers

Persoane interesate