Placinta la tigaie

Cand am fost la Alba Iulia am mancat la pensiune o super placinta buna rau!!an facut si eu,bineinteles ca nu a fost ca cea de acolo dar a fost buna si a mea,daca avea branza mai putina,era si mai buna,iar servita cu sosul de ketchup,ai impresia ca mananci pizza.
Aceasta placinta nu-i desert ci un aperitiv pentru ca nu are zahar deloc!
AVEM NEVOIE DE ALUAT:
500g faina
1plic cu drojdie uscata
putina sare
1ou
400ml lapte cald
100g unt
 UMPLUTURA:
250g urda sau alta branza
3galbenusuri   

In plus 100ml ulei
CUM SE PROCEDEAZA:
Se amesteca intr-un vas faina,sare,drojdie,se adauga oul batut,lapte cate putin,iar cand ajunge la consistenta unui aluat de paine,se framanta,adaugand cate putin unt topit;se acopera vasul iar dupa ce a crescut
   se rup bucati egale,se intinde cate o foaie nu prea subtire,rotunda,cat tigaia in care se vor praji;se pune pe foaie cate 1lingura cu branza care a fost amestecata cu galbenusuri
se lasa o margine fara branza,apoi se acopera cu alta foaie,se sigileaza bine marginea,apoi se pune in tigaie cu putin ulei,la foc mic si se rumeneste pe ambele parti.
Dupa ce s-au terminat de facut placintele,se servesc calde cu sos de ketchup.


 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme