Muschi de porc la cuptor

Am pregatit aceasta reteta pentru Provocarea Weekend cu spor,provocare initiata de  Stefania Anastasiu Stefy cum i se mai spune printre prieteni;
In aceasta luna gazda este stimata doamna Oana Durican cu al carei blog pur si simplu m-a impresionat pozitiv.Cu retete multe,diversificate,cu aspect si gust bineinteles.
Din blogul Oanei,a trebuit sa pregatim retete din:
-salate
-retete internationale
-retete pentru felul doi
Eu am ales retete pentru felul doi,o reteta delicioasa si cu aspect asa cum imi place mie sa vad o farfurie.
Felicitari Oana si multumesc pentru reteta!
AVEM NEVOIE DE:
2felii muschi de porc
2buc.cabanos
1cartof
3-4linguri ulei de masline
100ml vin alb
sare,piper,rozmarin,cimbru
SOS DE CIUPERCI:
1borcan cu ciuperci feliate
3linguri smantana
 CUM SE PROCEDEAZA:
Carnea batuta putin,se pudreaza cu sare si piper,se pune pe fiecare cate o bucata de cabanos taiata la capete in cruce,se ruleaza avand grija ca sa ramana afara capetele,se prind cu scobitori si se pun intr-o tava
Cartoful se curata si se taie in cubulete,se condimenteaza cu sare,piper,putin cimbru si rozmarin,apoi se pun in tava alaturi de rulouri.
Se stropeste totul cu ulei,se adauga vinul,se acopera cu folie de aluminiu si se lasa la cuptor la foc mic 1h,verificand daca mai este sos in tava si sa se stropeasca rulourile.
In acest timp se pregateste sosul de ciuperci,se scurg ciupercile,se clatesc apoi se rastoarna intr-un vas pe foc,se acopera cu apa,se adauga putina sare iar dupa 5-6min se da vasul deoparte si se amesteca cu smantana
Se serveste pe farfurie rulouri,avand grija sa fie scoase scobitorile,alaturi cartofi si sos deasupra.
Multumesc Oana pentru reteta,a fost un deliciu!


 

Un comentariu:

  1. Si eu iti multumesc, Lulu, pentru alegere. Intr-adevar, e una din retetele mele preferate!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Banner

Google+ Followers

Persoane interesate