Gem de catina

Cred ca toate familiile cu copii cunosc beneficiile acestui fruct numit catina,dar pentru ca am amintit de copii catina in amestec cu miere de albine este un remediu foarte bun impotriva racelii.Pentru doritori,reteta o gasiti AICI
Exista totusi o problema si aceea e ca are un miros nu preaplacut!!
Cand am facut gemul,ca sa-i mai scot din miros am adaugat anason stelat dar nu a avut nici un afect si  am lasat asa;daca vor sa manance nepoatele,bine daca nu,il vom manca noi!!
AVEM NEVOIE DE:
1kg catina
1,2kg zahar(este foarte acra)
1lamaie
1buc.anason stelat
CUM SE PROCEDEAZA:
Catina curatata foarte bine si spalata,se pune intr-un vas pe foc impreuna cu anasonul si 1cana cu apa
Dupa 20min de fiert se scoate anasonul,se paseaza bine apoi se trece prin sita;veti observa ca oricat am curatat-o,tot raman coditele prinse de boabe care nu ai cum sa le rupi,pentru ca se striveste boaba
Piureul obtinut,se pune din nou pe foc impreuna cu zahar
si anason;se lasa la fiert pana se ingroasa,incercand din cand in cand pe o farfurie sa vedem daca este bine facuta
La final,se stoarce 1/2din lamaie,se mai lasa pe foc 2-3clocote apoi se pune fierbinte in borcane curate si se racesc in patura;a doua zi se depoziteaza la camara.




 
 
 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme