Tort de mere cu crema de zahar ars

Mai am pe aici o reteta de tort de mere cu crema de zahar ars dar merele au fost rondele si calite in unt;de data asta merele sunt intregi.
O nebunie!
AVEM NEVOIE DE:
6mere
1cana cu zahar pentru caramel
3-4linguri cu dulceata de care aveti
miez de nuca taiat cu cutitul sau alune

CREMA DE ZAHAR:
1l de lapte
8oua
4linguri zahar
esenta de vanilie
  
BLAT:
4oua
4linguri zahar
4linguri faina
CUM SE PROCEDEAZA:
Se face un caramel din zahar si 1lingura cu apa,dupa ce s-a topit bine,se intinde cu mare atentie pe peretii vasului aoi sa lasa deoparte
SE curata merele de coaja,de casuta cu seminte,se pun merele in vas,in interiorul lor se pune cate o lingurita cu dulceata si nuci
apoi se lasa la cuptor 10-15min,depinde de cat de mari sunt merele,pana se fac moi.In acest timp se amesteca intr-un vas ouale batute cu un praf de sare,zahar,esenta de vanilie,laptele si se rastoarna peste mere;se lasa la cuptor 40min
Se scoate vasul afara si in acest timp se pregateste blatul.
Se bat bine albusurile pana rezulta creste cu un praf de sare si o lingurita de zeama de lamaie;galbenusurile se freaca tot la fel de bine cu zaharul
apoi se inglobeaza albusurile in galbenus amestecand usor cu o spatula
si se rastoarna peste mere,niveland suprafata
Se lasa din nou la cuptor 20-25min,iar dupa ce s-a rumenit se scoate din cuptor si se acopera cu un prosop de bucatarie,prin condensul care se face in interior,se desprinde mai repede,fara sa se foloseasca cutitul.
Se rastoarna apoi tot cu mare atentie pe un platou si se lasa la frigider sa se raceasca foarte bine.
De regula dupa ce se raceste bine,se orneaza cu frisca dar eu am avut musafiri,au venit mai devreme si nu am mai putut;dar a fost super si asa neornat!









 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Banner

Google+ Followers

Persoane interesate