Miel la cuptor

In fiecare an in Sarbatorile Pascale,parca-mi vine sa pregatesc mielul putin mai altfel dar anul asta am avut si miel si ied,am crezut ca le fac o surpriza copiilor dar am luat plasa pentru ca Ana mea nu mananca decat bors de miel iar ginerele deloc,si uite asa am ramas eu cu carnea in congelator sa ma lupt cu ea s-o consumam!!!
Este adevarat am pregatit-o mai altfel dar nu suntem la Paste,suntem la ziua mea!
S-a consumat pana la ultima bucatica pentru ca a fost buna rau!!!
AVEM NEVOIE DE:
2pulpa de miel
condimente pentru miel Kotanyi
2leg.usturoi verde
1cana cu vin alb(nu mai pun niciodata vin rosu pentru ca-mi iese sosul inchis la culoare si nu-mi place absolut deloc,chiar daca este carne care necesita vin rosu!!)
50ml ulei de masline
1ceasca suc de rosii
sare
piper
oregano Kotanyi
GARNITURA:
1pahar cu orez salbatic
acelas pahar cu mazare congelata
1ceapa mica
20ml ulei
4pahare cu apa
sare
   CUM SE PROCEDEAZA:
Intr0un vas se pune carnea portionata,apoi se adauga,condimentele pentru miel,sare,piper,oregano,usturoiul verde curatat si taiat marunt,uleiul,vinul,sucul de rosii,se amesteca totul foarte bine,se acopera vasul si se lasa pana a doua zi,intorcand din cand in cand carnea
Se rastoarna in tava totul,se acopera cu folie de aluminiu si la cuptor la foc mediu 1h;dupa acest timp se descopera si se mai lasa 30min sa se rumeneasca
apoi se pune capac si se lasa deoparte.
Pentru garnitura in cratita cu ulei se caleste ceapa tocata marunt,se adauga 1/2lingurita cu sare,orezul spalat,mazarea,se amesteca apoi se adauga apa si se lasa la cuptor 30min,se scoate si se lasa pana in momentul servirii cu capac.
Pe farfurie se pune un inel cu orez,deasupra sos,putina lamaita verde si alaturi carne
DE_LI_CIU!!!


  

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme