Sarmalute cu varza verde

Pentru prima data am facut astfel de sarmale,le-am facut pentru ca-mi plac mult sarmalutele dar in mod special cele cu varza!
AVEM NEVOIE DE:
1varza verde(2kg)
500g carne tocata de porc
1ceapa veche
3fire ceapa verde
1ceasca pasta de ardei
sare
piper
putin cimbru uscat(1/2lingurita)
2linguri orez
4linguri ulei
2legaturi marar verde
1cana suc de rosii
1cana cu bors
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pune carnea intr-un castron si se framanta ca si un aluat adaugand cate putin ulei;eu procedez in acest fel atunci cand carnea este slaba fara grasime,chiar si la carne de curcan si in al doi-lea rand ca sa nu mai fac prajeala cu ceapa.
Dupa ce s-a folosit tot uleiul,se adauga ceapa(ambele)taiata marunt,sare,piper,cimbru,orez,pasta de ardei,verdeata si se amesteca totul bine.
Cat timp se odihneste carnea,pentru ca asa trebuie,varza cu cotorul scos,se pune intr-o oala cu apa si 1lingura sare care clocoteste pe foc;cand incepe sa se inmoaie,cu doua furculite,se desprind usor foile fara sa se rupa,pentru a intra apa si in interiorul verzei
Se scoate apoi varza iar dupa ce s-a racit,se pune pe un tocator cate o frunza,se taie nervura groasa de pe mijloc
apoi cu jumatatile obtinute se formeaza sarmalute
Pe fundul vasului se pune varza taiata marunt,apoi sarmalute,dupa ce s-a terminat umplutura,se adauga sucul de rosii
se acopera cu varza tocata,apoi borsul,aceeasi cana cu apa,se pune o farfurie sau un capac mic direct peste sarmalute apoi se lasa la cuptor la foc mic 45min
Noi mancam sarmalutele,indiferent cu ce sunt facute,cu mamaliguta,pentru ca altfel nu simt ca am mancat sarmale!!😄😄😄







   

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme