Sirop de soc

Asa ceva nu am facut niciodata dar nici nu voi mai face,pentru ca rezultatul a fost,fara cuvinte de prost!!!
Stiu ca se obisnuieste sa ridici in slavi persoana de unde ai luat reteta,indiferent ca-ti place sau nu!!ei bine de aceasta data mie nu mi-a placut deloc pentru ca siropul la final a fost o apa foarte dulce-acrisoara cu ceva aroma de soc,ori nu se poate asa ceva;pana si siropul de tuse este putin mai gros decat ceea ce mi-a iesit mie dupa reteta unei doamne specialiste(nu dau nume)!sau poate nu stiu eu ce inseamna sirop!!!
AVEM NEVOIE DE:
1kg zahar
1lde apa
2lamai
multe flori de soc(30-40)
CUM SE PROCEDEAZA:
Se scufunda florile intr-un vas mare cu apa pentru a se spala de praf si sa fie eliminate musculitele ce se ascund in flori
Se pune pe foc o cratita mare cu apa si zahar,dupa ce s-a topit zaharul se da vasul deoparte se pun florile,se preseaza cu o lingura,la sfarsit se pun si lamaile taiate rondele,se preseaza si ele cu lingura apoi se acopera si se lasa la frigider 3zile,in care se scoate vasul si se mai preseaza cu lingura
Dupa acest timp se scot florile si lamaile,se strecoara siropul prin tifon,se pune in sticla de sticla si se lasa la frigider maxim 3saptamani.
se bea cu apa plata sau minerala si cub de gheata!


 
 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Banner

Google+ Followers

Persoane interesate