Inghetata de violete

Prima data cand am fost in Franta,ce am facut in primul si in primul rand???am colindat magazinele!!
Dupa ce le-am "luat pulsul"si mi-am clatit ochii,nu fara sa-i fac mari la ce am vazut pe acolo,m-am intors acasa(la fata mea nu in Ro) cu cateva sacose printre care si o sticla de sirop de violete.
Asa am descoperit aceasta minune de sirop si de care nu ma pot desparti;de cateori merg in Franta si daca nu-mi aduc cateva sticle,am fost degeaba!!
Cand am ajuns in Ro,prima grija a fost sa caut si sa vad ce sunt violetele si unde se gasesc,ei bine,nu este descoperirea mea,asa scrie wikipedia ca violetele francezilor,sunt toporasii nostri!!
M-am linistit,am crezut ca pot sa fac si eu asa ceva dar nu am cum pentru ca mi-ar trebui un sac de floare de toporasi pentru 1l de sirop,asa ca tot din Franta ramane sa-l achizitionez!!
Acum daca am sirop,fata mi-a adus si esenta de violete,pe un site am gasit crema de violete si uite asa am pus de-o inghetata la care m-am gandit toata vara.
Nu cred ca va imaginati gustul si aroma,este ceva incredibil de buna aceasta inghetata!!
AVEM NEVOIE DE:
500ml lapte
6galbenusuri
100ml frisca lichida
2linguri crema de violete 
1lingurita esenta de violete
4linguri sirop de violete
2picaturi colorant violet
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pregateste mai intai baza pentru inghetata si anume,se desfac galbenusurile,se adauga laptele,apoi pe bain marie,cu telul se amesteca continuu pana se ingroasa,rezultatul fiind ca o budinca
Dupa ce s-a ingrosat,se pune vasul intr-un alt vas cu apa rece si gheata sa se raceasca si astfel sa se realizeze o pasteurizare corecta
Se rastoarna apoi in blender,se adauga restul ingredientelor,se amesteca bine cateva minute apoi se rastoarna in masina de inghetata
Se proceseaza 30-45min iar daca dupa acest timp nu s-a facut,se pune cuva la congelator 30min apoi se amesteca din nou






2 comentarii:

  1. mama mea ce bine aarata , cind vin in romania ma opresc la galati si stau vreo 2-3 zile sa ma satur de inghetata si sa va imbratisez va pup sunteti o adevarata gospodina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate draga mea,arata intr-un mare fel iar gustul e divin!!
      Te pup si te astept!!

      Ștergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme