Inghetata de violete
Prima data cand am fost in Franta,ce am facut in primul si in primul rand???am colindat magazinele!!
Dupa ce le-am "luat pulsul"si mi-am clatit ochii,nu fara sa-i fac mari la ce am vazut pe acolo,m-am intors acasa(la fata mea nu in Ro) cu cateva sacose printre care si o sticla de sirop de violete.
Asa am descoperit aceasta minune de sirop si de care nu ma pot desparti;de cateori merg in Franta si daca nu-mi aduc cateva sticle,am fost degeaba!!
Cand am ajuns in Ro,prima grija a fost sa caut si sa vad ce sunt violetele si unde se gasesc,ei bine,nu este descoperirea mea,asa scrie wikipedia ca violetele francezilor,sunt toporasii nostri!!
M-am linistit,am crezut ca pot sa fac si eu asa ceva dar nu am cum pentru ca mi-ar trebui un sac de floare de toporasi pentru 1l de sirop,asa ca tot din Franta ramane sa-l achizitionez!!
Acum daca am sirop,fata mi-a adus si esenta de violete,pe un site am gasit crema de violete si uite asa am pus de-o inghetata la care m-am gandit toata vara.
Nu cred ca va imaginati gustul si aroma,este ceva incredibil de buna aceasta inghetata!!
AVEM NEVOIE DE:
500ml lapte
6galbenusuri
100ml frisca lichida
2linguri crema de violete
1lingurita esenta de violete
4linguri sirop de violete
2picaturi colorant violet
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pregateste mai intai baza pentru inghetata si anume,se desfac galbenusurile,se adauga laptele,apoi pe bain marie,cu telul se amesteca continuu pana se ingroasa,rezultatul fiind ca o budinca
Dupa ce s-a ingrosat,se pune vasul intr-un alt vas cu apa rece si gheata sa se raceasca si astfel sa se realizeze o pasteurizare corecta
Se rastoarna apoi in blender,se adauga restul ingredientelor,se amesteca bine cateva minute apoi se rastoarna in masina de inghetata
Se proceseaza 30-45min iar daca dupa acest timp nu s-a facut,se pune cuva la congelator 30min apoi se amesteca din nou
Dupa ce le-am "luat pulsul"si mi-am clatit ochii,nu fara sa-i fac mari la ce am vazut pe acolo,m-am intors acasa(la fata mea nu in Ro) cu cateva sacose printre care si o sticla de sirop de violete.
Asa am descoperit aceasta minune de sirop si de care nu ma pot desparti;de cateori merg in Franta si daca nu-mi aduc cateva sticle,am fost degeaba!!
Cand am ajuns in Ro,prima grija a fost sa caut si sa vad ce sunt violetele si unde se gasesc,ei bine,nu este descoperirea mea,asa scrie wikipedia ca violetele francezilor,sunt toporasii nostri!!
M-am linistit,am crezut ca pot sa fac si eu asa ceva dar nu am cum pentru ca mi-ar trebui un sac de floare de toporasi pentru 1l de sirop,asa ca tot din Franta ramane sa-l achizitionez!!
Acum daca am sirop,fata mi-a adus si esenta de violete,pe un site am gasit crema de violete si uite asa am pus de-o inghetata la care m-am gandit toata vara.
Nu cred ca va imaginati gustul si aroma,este ceva incredibil de buna aceasta inghetata!!
AVEM NEVOIE DE:
500ml lapte
6galbenusuri
100ml frisca lichida
2linguri crema de violete
1lingurita esenta de violete
4linguri sirop de violete
2picaturi colorant violet
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pregateste mai intai baza pentru inghetata si anume,se desfac galbenusurile,se adauga laptele,apoi pe bain marie,cu telul se amesteca continuu pana se ingroasa,rezultatul fiind ca o budinca
Dupa ce s-a ingrosat,se pune vasul intr-un alt vas cu apa rece si gheata sa se raceasca si astfel sa se realizeze o pasteurizare corecta
Se rastoarna apoi in blender,se adauga restul ingredientelor,se amesteca bine cateva minute apoi se rastoarna in masina de inghetata
Se proceseaza 30-45min iar daca dupa acest timp nu s-a facut,se pune cuva la congelator 30min apoi se amesteca din nou
mama mea ce bine aarata , cind vin in romania ma opresc la galati si stau vreo 2-3 zile sa ma satur de inghetata si sa va imbratisez va pup sunteti o adevarata gospodina
RăspundețiȘtergereAi dreptate draga mea,arata intr-un mare fel iar gustul e divin!!
ȘtergereTe pup si te astept!!