Fasole batuta





Sau facaluita mai pe moldoveneste
AVEM NEVOIE DE:1kg de fasole,4cepe,1morcov 1ceasca ulei de masline,4-5linguri ulei de floarea soarelui,2linguri bulion sau 1cutie mica de rosii,sare,piper,1capatana de usturoi
CUM SE PROCEDEAZA:Fasolea curatata,o pun in apa de seara;a doua zi o pun la fiert si o las incet sa fiarba pana incep boabele sa pocneasca;ca o paranteza,imi amintesc mereu de vorba mamei,sa nu scurg fasolea decat atunci cand incepe sa rada,sau sa zambeasca pentru ca "rautatea"in interior este;deci dupa cum spuneam,scurg fasolea si o clatesc cu apa rece de cateva ori,apoi o pun din nou la fiert cu apa calda;adaug morcovul dat pe razatoare cu ochiuri mici,2cepe tocate marunt si 2cubulete de concentrat de legume;las sa fiarba 1h,poate si mai mult,scurg fasolea fara sa arunc apa,o pun intr-un vas si o pasez cu blenderul vertical,pana devine o pasta;acum cu mixerul frec fasolea adaugand cate putin ulei de masline,sare,piper si usturoiul pisat;daca mi se pare ca este prea groasa,mai adaug putina zeama de la fiert;pun fasolea in boluri iar deasupra cele 2cepe calite in ulei de floarea soarelui si rosii sau bulion;se serveste cu mamaliguta si muraturi;eu pentru o prezentare mai deosebita,am pus inelul metalic pe farfurie,in el 2linguri de mamaliga,deasupra 2linguri de fasole,2linguri de ceapa prajita,iar fasole si iar ceapa iar rezultatul este un tortulet de fasole;frumos nu???

5 comentarii:

  1. Foarte fain tortul tau de fasole cu mamaliga!

    RăspundețiȘtergere
  2. Este o mancare usor de facut,dar foarte buna.Arata asa de bine.Daca-ti face placere poate mi te alaturi si sa ma urmaresti,doresc si eu sa-mi fac prieteni.Multumesc mult.

    RăspundețiȘtergere
  3. super arata tortulrtul de fasole

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce sa spun,imi place foarte mult fasolea de toate felurile dar in prezentarea aceasta nu am mai vazut,felicitari Lulu,multe mai invata omul de la tine!

    RăspundețiȘtergere
  5. Aici tot imaginatia mea este;am luat si un premiu cu reteta!!probabil am fost premiata tot pentru aspect ca reteta este clasica!!
    Vezi,nu fac eu bine ca sunt obsedata de aspect??
    Pup Geta!!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme