Papanasi moldovenesti

Imi plac papanasii dar nu stiu de ce-i fac atat de rar;daca nu am o "scula"din aia performanta care sa-mi faca toata treaba,parca nu-mi mai vine sa fac tot felul de aluaturi pentru ca anii se aduna unul dupa altul,putere si rabdare nu mai am!!

AVEM NEVOIE DE:
250g branza de vaci proaspata
4linguri faina
1ou
2linguri gris
2linguri zahar
un praf de sare
1varf de cutit bicarbonat
coaja rasa de lamaie
ulei pentru prajit
smantana si dulceata pentru servit
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castron amesteci faina cu gris,sare,zahar,coaja de lamaie,bicarbonatul stins si branza;dupa ce totul este omogenizat,acoperi vasul si lasi sa se odihneasca 30min.
Dupa acest timp,rupi din aluat bucati egale,le treci prin faina,pui aluatul pe masa de lucru,apesi cu degetul in mijloc apoi invartesti si astfel se formeaza gaura perfecta
apoi le pui in baie de ulei sa se rumeneasca bine pe ambele fete si le scoti pe hartie de bucatarie
Intre timp mai rupi bucati egale din aluat dar mai mici,faci in palme sfere si le dai drumul in ulei sa se rumeneasca si ele;sferele mici trebuie sa fie in numar egal cu papanasii
Pui pe farfurie cate un papanas,in gaura cate o mica sfera
Deasupra dulceata de visine sa curga peste papanas apoi smantana si se servesc calzi

Pofta buna!

  

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme