Cheesecake cu kumquat

Am cumparat o caserola de astfel de fructe pentru ca stiam ca am ceva retete frantuzesti dar cine sa le gaseasca,cred ca dau de ele la vara,asa ca am facut cu ele ce se face mai usor si anume cheesecake!!
Aceste fructe se deosebesc de restul citricelor prin faptul ca se mananca cu tot cu coaja,fiind o sursa de antioxidanti si fibre,componente de baza in combaterea racelilor;de asemenea contin acizi grasi Omega3 si Omega6 care scad colesterolul rau din sange.
AVEM NEVOIE DE:
BLAT:
200g biscuiti Oreo(in functie de marimea formei,daca-i mai mare pui biscuiti mai multi)
7g unt topit
UMPLUTURA:
500g mascarpone
100g ciocolata alba
200ml frisca lichida
200g kumquat
6foi gelatina
3linguri zahar
esenta de vanilie

CUM SE PROCEDEAZA:
Pui biscuitii in blender iar cand s-au pisat adaugi untul topit si amesteci apoi rastorni in forma pe care o ai si formezi blatul presand toata suprafata cu palmele
Topesti ciocolata intr-un vas pe foc mic impreuna cu 1lingura frisca lichida,dupa ce s-a topit amesteci apoi lasi deoparte sa se raceasca
Intr-un castron amesteci branza cu un praf de sare,zahar,vanilie,frisca batuta tare,ciocolata apoi gelatina hidratata si topita la microunde cateva secunde
Amesteci totul bine,apoi adaugi jumatate din fructe spalate si taiate marunt
apoi rastorni in forma peste blat,nivelezi suprafata si lasi la frigider 2-3h
Dupa ce s-a intarit,treci cu un cutit de jur imprejur,pui totul pe un platou,apoi scoti inelul si ornezi deasupra cu restul de fructe taiate rondele
apoi tai si pui pe farfurie.



 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme