Tarta cu mere si napi

Imi aduce mereu de la gradina napi sotul meu si pregatesc cu ei diverse;din cate am observat nu prea e cunoscut napul de aceea voi explica putin aici,asta ca sa nu mai cautati pe google!
Printre multe alte denumiri,napii mai sunt cunoscuti ca fiind napi porcesti,topinambur(denumire frantuzeasca),cartoful saracilor
Tuberculii plantei au forme neregulate,asemeni cu ghimbirul,sunt comestibili,gustul lor fiind asemanator cu gulia sau cotorul de varza daca ati mancat in copilarie si nu numai de aceea se folosesc in salate dar si in diferite alte mancaruri
Napii sunt bogati in potasiu,fier,fibre vitaminele B3,B1,sunt total lipsiti de amidon,de aceea persoanele cu diabet pot consuma cu incredere

AVEM NEVOIE DE:
1pachet aluat de foietaj
4napi mai mari
3mere
100g cascaval
2oua
3linguri branza de vaci
sare
piper
CUM SE PROCEDEAZA:
Merele si napii curatate de coaja,taiate cuburi,le pui la aburi 20min

Pui foietajul in forma de tarta iar deasupra legumele
 Intr-un castron bati ouale cu putina sare,piper,branza de vaci,rastorni in tava,deasupra pui cascavalul taiat betisoare si la cuptor va sta 30min
Dupa ce s-a racit tai si servesti


 
 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Banner

Google+ Followers

Persoane interesate