Orez cu fasole Louisiana

In biblioteca mea,pe langa multe alte carti din timpul scolilor mele,am adaugat si carti de bucate dar si reviste cumparate de prin tarile pe unde am fost!
Intr-una din zilele geroase,cum stateam eu cu gandurile mele,mi-a atras atentia o carte groasa cu retete internationale,nu ca n-as fi stiut-o dar asa mi-a venit s-o mai rasfoiesc odata.Ei bine surpriza mea a fost ca  multe retete am gasit pe care curiozitatea mea le-ar incerca.
Aceasta reteta este din statul Louisiana din sudul Americii si daca tot n-am facut nimic "americanesc"am pregatit-o si bine am facut pentru ca are un gust senzational!!
AVEM NEVOIE DE:
3-4linguri ulei de masline
1ceapa mai mare
1ardei gras rosu
200g ciuperci
4catei de usturoi
200g orez basmati 

1conserva rosii cubulete Sun Food
600ml bulion de legume
sare
piper
maghiran uscat
250g spanac proaspat sau 6cubulete congelate
200g mazare congelata
1cutie cu fasole rosie Sun Food

CUM SE PROCEDEAZA:
Pentru ca in carte spune bulion de legume,voi explica ce este si cum se pregateste
Intr-un vas cu apa pe foc pui la fiert tot ce inseamna leguma,curatate,spalate si taiate;le lasi sa fiarba incet 45min cu putina sare,apoi strecori iar lichidul obtinut este bulion,in varianta noastra e supa de legume doar ca bulionul trebuie sa fie o supa limpede
O alta varianta dar nesanatoasa zic eu,sa faci  bulion dintr-un concentrat de legume 
Bun acum sa mergem mai departe;
In cratita cu ulei calesti ceapa taiata marunt,ardeiul de asemenea,usturoiul zdrobit,si ciupercile feliate,
dupa ce s-au inmuiat,adaugi orezul spalat,rosiile,supa,sare,piper dupa gust,1lingurita maghiran si las la fiert pana scade la jumatate
Adaugi apoi spanacul daca e proaspat,curatat,spalat si taiat,mazarea,fasolea scursa si clatita,amesteci si mai lasi pe foc 20min
Dupa ce a mai scazut putin,potrivesti de gust si servesti calda.
Acum vin cu o remarca:
ingredientele la reteta sunt originale doar ca eu fiind sceptica vazand cate amestecuri trebuie sa pun,am redus din ele si am pus mai putin din fiecare,noi fiind doi la masa,a iesit exact cat trebuie iar
spanacul si mazarea se pun fara sa fie decongelate



 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme