Osso buco

Doamne,de cand tot zic sa fac si eu aceasta reteta dar nu prea ma induram sa cumpar asemenea bucati de rasol ca-s destul de scumpisoare,pana acum cand am avut o fixatie pe reteta sii....na,am deschis portofelul!!😜😜😜
Bine am facut pentru ca a fost nebunie curata!!
AVEM NEVOIE DE:
3bucati taiate de rasol de vita/vitel
3linguri cu varf cu faina alba
60ml ulei de masline
1ceapa mare
4catei de usturoi
1cutie rosii cubulete Sun Food
2morcovi
2tije de telina Apio
200ml vin rosu
1l supa de vita
2foi de dafin
sare
piper
cimbru
rozmarin
orez basmati

GREMOLATA:
1/2legatura patrunjel verde
1catel de usturoi
coaja rasa de lamaie
sare
piper
CUM SE PROCEDEAZA:
Legi bine rasolul cu ata alimentara sa nu se piarda osul cu maduva la fiert
apoi il treci prin faina amestecata cu sare si piper,il pui in vasul cu ulei incins iar dupa ce s-a rumenit pe ambele parti scoti pe farfurie;in uleiul ramas pui ceapa taiata marunt de asemenea si telina,morcovul rondele mai groase,stingi cu vin,adaugi apoi carnea iar dupa cateva minute acoperi totul cu supa si lasi la foc mic 1h;adaugi apoi rosiile,dafin,putin cimbru,o crenguta de rozmarin,1lingurita rasa cu sare,piper dupa gust si lasi pe foc mic pana scade si carnea e fiarta bine
Eu am avut rasoale de vitel si in 2h a fost mancarea gata.
Reteta traditionala spune ca deasupra trebuie sa pui aceasta gremolata;eu nu am avut cele necesare dar cred ca v-ati dat seama cum se face;
amesteci intr-un castron patrunjelul taiat marunt,sare,piper,coaja rasa de lamaie si usturoiul pisat.
Pentru garnitura de orez,pui intr-un vas pe foc 3masuri de apa,putina sare,cand clocoteste adaugi o masura de orez spalat si scurs,lasi pe foc cateva minute amestecand,adaugi cateva firisoare de sofran,acoperi vasul si lasi focul foarte mic;dupa ce orezul este fiert,incorporezi 50g unt,amesteci bine,potrivesti de gust apoi opresti focul.
Pe farfurie pui o insula de orez,alaturi carnea cu sos si deasupra gremolata


  
 


0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme