Sarlota picanta cu fructe

Sarlota este un desert frantuzesc,dupa care toti francezii sunt topiti mai ales vara,nu le lipsesc din frigider;ei bine vreau sa va spun ca si eu m-am molipsit de la ei pentru ca este cel mai simplu,gustos si racoritor!
Reteta asta nu-i atat de simpla ca celelalte retete pe care le am dar aveam o ciocolata cu chili si m-am gandit s-o folosesc aici,rezultatul unul super bun,sa nu va ganditi ca va arde gura de la chili,nu in nici un caz!!
AVEM NEVOIE DE:
20piscoturi
100g ciocolata cu chili
200g ciocolata cu lapte
100g ciocolata neagra pentru decor
4oua
125g unt
100g zahar
250ml frisca lichida
2linguri apa
1cutie compot de piersici Sun Food
CUM SE PROCEDEAZA:
Topesti cele 3ciocolati(cu chili si cu lapte)intr-un vas pe bain marie,dai vasul deoparte,adaugi untul cubulete,amesteci energic si lasi sa se raceasca
Intr-un vas tot pe bain marie freci galbenusurile cu zahar si 2linguri cu apa iar dupa ce ai obtinut o compozitie spumoasa amesteci cu ciocolata iar dupa ce s-a racit incorporezi usor frisca batuta
Scoti piersicile din cutie,zeama de la compot o rastorni intr-un bol,inmoi piscoturile apoi capitonezi o forma cu ele
Dupa ce ai acoperit toate golurile cu piscot,rastorni jumatate din crema,deasupra pui piersici,acoperi cu restul de crema si piscoturi tot la fel acoperind toate glurile
Presezi putin cu palmele apoi acoperi cu cu capacul din dotare al formei sau pui o farfurie direct peste piscoturi si la frigider pana a doua zi
Pentru decor topesti pe bain marie ciocolata neagra in 2linguri de frisca lichida,dupa ce s-a topit si ai omogenizat,torni peste sarlota incepand din mijloc si pui deasupra piersici dupa care lasi din nou la frigider pana in momentul servirii

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Google+ Followers

Persoane interesate