Baba tigrata

Stiti acea prajitura frantuzeasca Baba au rom sau Baba cu rom mai pe romaneste? ei bine gospodinele din Franta au o forma speciala pentru aceasta reteta pentru ca se face intr-un anume fel;e o forma asemenea formei de guguluf dar mai larga si are capac unde se pune siropul si se rastoarna baba sa se insiropeze!😒😒😒
Am gasit la Ana aceasta forma nu am facut baba adevarata,am facut o alta prajitura dar i-am spus baba pentru ca asa mi-a venit!!
AVEM NEVOIE DE:
250g margarina sau unt
250g zahar
3oua
1plic zahar vanilat
125g amidon
375g faina
1plic praf de copt
150ml lapte
50g cacao
CUM SE PROCEDEAZA:
Bati bine untul cu zahar,zahar vanilat,apoi ouale pe rand mixand energic dupa fiecare,faina cu praf de copt,amidon si amesteci totul bine cu lapte apoi
rastorni in forma unsa si tapetata cu faina trei sferturi din aluat,restul amesteci cu cacao,rastorni deasupra si la cuptor 1h la 180grade
Dupa ce s-a racit se scoate pe un platou se pudreaza cu zahar si se taie!

   

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme